WALSH: Žena se pita zašto ne može pronaći ‘dobre muškarce’ za jednu noć. Mislim da znam razlog.

Matt Walsh

As/Is via YouTube

Znate da je u vašem životu nešto drastično pošlo po krivu ako tražite savjet od pisaca časopisa Slate. Pitanje ove zbunjene žene objavljeno u kolumni sa savjetima te publikacije ne bi trebalo doći kao iznenađenje. Evo njezinog problema, kao što sama objašnjava:

Ja san neudana žena u svojim ranim 30-im godinama. Atraktivna sam i nikad nisam imala problema s privlačenjem partnera. Ali nakon niza razočaravajućih odnosa, od kojih je svaki trajao oko godinu dana, u ovom trenutku jednostavno nisam raspoložena za emocionalno angažiranje s muškarcima. Radi se o tome da imam snažan seksualni nagon i sama sebe ne mogu u potpunosti zadovoljiti — iako sam, vjerujte mi, pokušala. Kliše je da bi taj problem bio jednostavan za riješiti: ima mnogo muškaraca koji žele imati seks sa ženom bez ikakvih veza, zar ne? Evo mojih ograničenja: U prošlosti sam imala prijatelje s kojima sam se povezivala, volim ih, ali to zapravo nikad nije samo seks — mi se neizbježno bolje upoznajemo i nakon svega se spetljam s njim, željela to ili ne…

Dakle, nisam sigurna kako nastaviti. Identificirala sam nekoliko barova u mom gradu koji su … dobri za ovakvu vrstu stvari, ali to može biti pogodak ili promašaj za pronalaženje atraktivnog tipa… Tinder i ostale aplikacije za heteroseksualne ljude prepune su čudaka, a mene strah da sa svojim izravnim pristupom privučem samo više takvih tipova. Što je činiti heteroseksualnoj djevojci koja samo želi dobar, neobavezan seks?

Preporuke Slatea su preglupe i moralno bankrotirane kao što biste i mogli očekivali. Ženi se daju savjeti kako ostati emocionalno zatvorena od svojih seksualnih partnera. Ti savjeti uključuju — i ne šalim se — mijenjanje imena likova u njezinom mobitelu kako bi se podsjetila da ih želi samo za seks. “Chris Ništa Ozbiljno Johnson” i “Joe Ovo Je Samo Seks Beatty” primjeri su koje pružaju. Potom joj daju nekoliko aplikacija za spojake i savjetuju da ponovno posjeti neke od svojih bivših za još nekoliko nestašluka pod plahtom. Čini se kako će s nestrpljenjem slijediti sve ove korake. Možemo se unaprijed veseliti njezinom pismu za nekih 20 godina, kad će se pitati zašto je s 53 godine još uvijek sama. Sigurno će to biti krivica svijeta u kojem živimo, kao i muškaraca i medija — no, nimalo njezina vlastita.

Želio bih ponuditi kontra prijedlog. Postoji li mogućnost da ima problem s pronalaženjem dobrih muškaraca samo za seks jer dobri muškarci, po definiciji, nisu zainteresirani za korištenje žena samo za seks? Postoji li mogućnost da ona privlači čudake jer je ona sama takva? Postoji li mogućnost da, grubo rečeno, ona zapravo ne zaslužuje dobrog muškarca?

Skloni smo koristiti oznaku “čudaka” samo u svrhu opisivanja članova muškog spola. Ali, kako kažu, za tango je potrebno dvoje. Ptice iz istoga jata skupljaju se zajedno. Kao i bilo koja druga metafora. Stvar je u tome što dobre muškarce privlače dobre žene. Čudake privlače čudaci. Plitki luzeri plitke luzere. Suprotnosti se privlače, ali ne u području vrlina. Ako vam se čini da stalno završavate u društvu užasnih kretena, to je vjerojatno zato jer su vas ti užasni kreteni prepoznali kao dijelom svog stada.

Mislim da je zanimljivo što su ova žena, kao i ljubavni gurui u Slateu, toliko zaokupljeni zaštititi se od emocionalne intimnosti koja prirodno sudjeluje u seksualnom činu. Razmišljaju o strategijama kako bi je izbjegli. Bježe od nje kao od kuge. Čini se da im nikad nije palo na pamet da se često “spetljaju” sa svojim seksualnim partnerima jer seks, kako se ispostavlja, nije samo nekakva rutinska rekreativna aktivnost. To nije poput rukovanja ili igranja video igrica u društvu. Čak i ljudi koji žele biti takvi i pokušavaju se uvjeriti da je tako, ne mogu to učiniti. Emocije se uvlače. Spetljavanja se upetljavaju. Što bi osoba trebala učiniti u vezi s tim?

Možda postoje neke prednosti u staromodnom pristupu. Umjesto bježanja od intimnosti, prigrlite je. Predajte se nekome. Zapečatite to bračnim zavjetom. Tada ćete imati seksualnog partnera i još mnogo više od toga. I nećete se morati brinuti o čudacima na Tinderu. I nećete umrijeti sami — za što se ova žena, ako ne promijeni svoj stav, predbilježila.

Matt Walsh je pisac, govornik, autor i jedan od najutjecajnijih mladih pripadnika religijske desnice.