Al Gore obilježio Dan planete Zemlje koristeći privatni avion kojim je na nebu ispisao ‘Spasite planet’

The Babylon Bee

SAD — U gesti kojom je želio pozvati ljude na akciju u vezi klimatskih promjena i zaštite okoliša, Al Gore je poletio privatnim zrakoplovom kako bi na nebu ispisao “Spasite planet”, potvrdili su izvori u ponedjeljak.

Gore je letio od obale do obale i ispisao poruku na nebu iznad desetak metropolitanskih područja u hrabrom potezu kako bi zamolio ljude da prestanu s izgaranjem mlaznih goriva, benzina i drugih proizvoda koji emitiraju ugljik.

“Samo želim pozvati sve ostale — osim mene, naravno, ali ostatak zemlje — da poduzmemo akciju prije nego bude prekasno”, rekao je Gore o poruci koju je ispisao na nebu iznad nacije. “A najbolji način da to učinimo je velikom porukom na nebu ispisanom ovim luksuznim mlažnjakom.”

“Zdravo, pučani!”, rekao je uzbuđeni Gore dok je mahao kroz prozor sićušnim ljudima koje osuđuje zbog povremenog korištenja komercijalnih letova i njihovih klima uređaja kad postane jako vruće.

U vrijeme objavljivanja, Gore je potvrdio izgradnju svoje nove vile — one u obliku “Spasite zemlju!” kad se gleda iz zraka.

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.