Kako bi iskazali poštovanje prema žrtvama u Šri Lanci, demokrati su se zakleli da uopće neće spomenuti njihovu religiju

The Babylon Bee

SAD — Kako bi iskazali poštovanje prema žrtvama užasnih napada tijekom vikenda u Šri Lanci, nekoliko čelnih demokrata zaklelo se da neće uopće spomenuti njihovu religiju.

“Najbolji način da iskažemo poštovanje prema tim žrtvama”, rekao je bivši predsjednik Barack Obama, “jest da budemo izuzetno oprezni da ne spomenemo da su oni bili kr—mislim, da ne spomenemo njihovu religiju. Ups, skoro sam upotrijebio k-riječ ovdje.”

“Ako za njih moramo konstruirati nategnute deskriptore, to je ono što ćemo učiniti”, dodao je svečano. “Izmislit ćemo neprirodne termine poput ‘Štovatelja Uskrsa’ i potrudit ćemo se da svi naši kolege demokrati slijede ove protokole.”

Neuspjela predsjednička kandidatkinja Hillary Clinton složila se s tim, ističući kako bi bilo jednostavno neučtivo ukazati da su ti kršćani bili meta zbog svoje vjere.

“Kršćani koji se progone se jednostavno ne uklapaju u našu narativu. Stoga bi bilo neprimjereno da ih označimo takvima. Umjesto toga, izmislit ćemo čudne fraze i koristiti verbalnu gimnastiku kako bismo izbjegli izgovaranje imena njihove religije.”

“Osim toga, kakvu razliku to čini u ovom trenutku?”, rekla je.

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.