Danska političarka: ‘Kad Švedska padne i postane arapska država, nećemo imati mnogo zajedničkog – i ukinut ćemo Nordijsku uniju putnih isprava’

Emma R.

Danska desničarska političarka i članica parlamenta, Marie Krarup iz Danske narodne stranke (DPP), govorila je o svojim pogledima na Švedsku u intervjuu za švedski časopis Fokus.

“Kad Švedska padne i prestane biti švedska, to će utjecati i na sve nas ostale”, rekla je.

Opisala je švedsku imigrantsku politiku “labavom i slabom”. Švedska, prema njezinim riječima, “ne razumije koliko je opasna masovna migracija” i susjednu zemlju vidi kao primjer takvih politika.

“Kad Švedska padne i prestane biti švedska, to će također utjecati na nas i nećemo moći zadržati zajednički sustav putnih isprava između naših zemalja”, rekla je za Fokus.

“Imamo mnogo toga zajedničkog sa Šveđanima i bliski smo s njima, ali kad de facto postanu arapska bliskoistočna zemlja više nećemo imati toliko toga zajedničkog.”

Fokus je također napisao da Krarup i DPP ne žele da migranti uče danski ili da rade, već ih umjesto toga žele poslati kući što je prije moguće.

“Ako dobijete azil, dobili ste odobrenje za privremeni boravak u zemlji, a zatim ćete boraviti u Danskoj tako dugo dok vas ne pošalju kući. I trebali biste biti spremni da vas pošalju kući u bilo koje vrijeme”, rekla je.

Završila je rekavši časopisu koliko su njezini kolege bili šokirani kad su posjetili Malmö i svojim vlastitim očima vidjeli geta i kriminal.

Parlamentarni izbori u Danskoj održat će se najkasnije do 17. lipnja ove godine.