Studenti plešu, rugaju se groblju nerođenih: ‘Gle, tamo je moje’

Amanda Prestigiacomo

Screenshot: YouTube/studentsforlife

Prošli mjesec, studenti koji su podržavaju Planirano roditeljstvo na Sveučilištu Texas-San Antonio lakoumno su se rugali prikazu pro-life skupine poznatijem kao “Groblje nevinih”, posvećeno nerođenima ubijenima u pobačaju.

Podružnica Studenata za život, koje je stvorilo prikaz, snimila je vulgarno ismijavanje članova školske skupine Studenata ujedinjenih za Planirano roditeljstvo.

“Stop, hey, hey, what’s that sound, all the fetuses are in the ground!”, pjevala je jedna studentica, plešući na lažnom groblju. Također je vodila skandiranje s ostalim pristašama Planiranog roditeljstva i hvalila se da je i sama imala pobačaj. “Gle, tamo je moje!”, rekla je, pokazujući na jedan od križeva koji predstavlja nerođeno ubijeno dijete. Druga studentica šalila se da bi se trebali “ljubiti na groblju fetusa” i rekla da je dobivanje pobačaja njezina najveća “nastranost”, prema StudentsForLife.org.

U izvješću objavljenom na internetskoj stranici pro-life skupine, Sarah Zarr, regionalna koordinatorica Studenata za život u Teksasu, rekla je da su se prosvjednici pojavili na njihovom prikazu istog trenutka kad je on postavljen. “Neki od članova došli su razgovarati s nama, ali ne radi dijaloga, već samo kako bi vikali svoje govorne točke. Jedna djevojka mi je rekla da koristim svoju bijelu privilegiju i da mi ‘nije dopušteno razgovarati o tim stvarima kad one utječu na crne žene'”, prisjeća se Zarr.

Skupina je također ima stol na kojem je bila pripremljena pro-life literatura. Muški prosvjednik je pokupio tri hrpe sa stola i pobjegao, rekla je Zarr. Pro-life studentica za stolom potrčala je za njim i tražila da vrati materijal, ali je ovaj “sve bacio u odvodni kanal”, tvrdila je.

“Nakon toga smo otišli i podnijeli policijsku prijavu, a policija je izjavila da ne može ništa učiniti jer smo dijelili informacije i da ih tehnički nije ukrao iako smo napomenule da ne može sve uzeti”, rekla je Zarr. “Naposljetku smo uspjeli podnijeti prijavu, ali su nam rekli da ne mogu podignuti optužnicu prije istrage.”

POGLEDAJTE: