GREENFIELD: Fašistički demokrati koriste proizvedenu krizu kako bi stvorili jednostranačku državu

Daniel Greenfield

Tijekom izbora, predsjednica Doma Pelosi kritizirala je republikance kao “domaće neprijatelje” i “državne neprijatelje”. Sad možemo vidjeti Pelosi kako se obraća vojnicima ispred američkog Kapitola.

Fašistički teatar je u ovom trenutku jednako uobičajen za D.C. elitu kao i elegantni koktel barovi.

Fašistička država Pelosi i njezino suzbijanje neprijatelja stigli su u vidu militarizirane okupacije D.C.-a 25.000 vojnika, čiju su politiku najprije morali odobriti politički komesari u FBI-u, zabrane prosvjeda te ušutkavanja, otpuštanja i baniranja političkih protivnika od strane korporativnih monopola.

Scene koje bi Amerikanci svojedobno povezivali s banana republikama i fašističkim diktaturama danas se svakodnevno odigravaju, dok medijska propagandna emitiranja upozoravaju na ozbiljnu prijetnju koja zahtijeva vojnu okupaciju Washingtona i totalnu represiju protiv oporbe.

Val cenzure koji je započeo s baniranjem predsjednika Trumpa na Facebooku i Twitteru eskalirao je od uklanjanja Parlera, konzervativne alternative, do medijskih kompanija koje potiču cenzuriranje raznih alternativnih aplikacija i usluga poput Signala, Telegrama, MeWe-a i Zello-a i napora CNN-a koji želi da AT&T i Comcast zabrani emitiranje konzervativnih kabelskih mreža.

Postoje čak i pokušaji Federalne komisije za komunikacije (FCC) da spriječi komunikaciju konzervativaca koji koriste amaterske radio postaje.

Kroz medije i njihove komentatore o nacionalnoj sigurnosti provlače se prijedlozi za pretvaranje FBI-a iz agencije za provođenje zakona u “domaću špijunsku agenciju” koja bi nadzirala Amerikance.

Prošle godine, Hillary Clinton je upozorila da fašizam dolazi u Ameriku.

“Ideja da se to ovdje ne može dogoditi je samo staromodna”, inzistirala je Hillary dok je lažno tvrdila da su joj ukradeni izbori 2016. godine. Sad njezina stranka provodi stvarni fašizam kriminalizirajući bilo kakva pitanja i zabrinutosti vezane uz izbore 2020. godine.

To se događa ovdje.

Najnoviji članak Hillary u Washington Postu, novinama čiji je vlasnik najbogatiji čovjek na svijetu i čija je kompanija deplatformirala Parler, poziva na protjerivanje republikanskih zakonodavaca, donošenje “novih kaznenih zakona” i vladin nadzor nad platformama društvenih medija. To je fašizam.

Svi demokrati u Domu glasali su u korist rezolucije koja poziva na protuustavni 25. amandmanski puč, u korist opoziva koji lažno okrivljuje predsjednika Trumpa za nasilje jer je, iako je poticao mirne prosvjede, njegov govor sadržavao riječ “borba”.

Demokrati upozoravaju da je preispitivanje njihove izborne pobjede “zapaljivo”, “vikanje ‘vatra’ u prepunom kazalištu” i da to “nije zaštićeni govor”.

Osnovne norme političkog prosvjeda i zakonodavne opozicije se brzo kriminaliziraju.

Mnogi su demokrati podržali ilegalno korištenje 14. amandmana kako bi protjerali republikanske članove Senata, uključujući senatora Teda Cruza, zbog pukog preispitivanja izbora.

Protjerivanje političkih protivnika zbog propitivanja vaših zlouporaba je ponašanje fašista.

Glavni državni odvjetnik D.C.-a, Karl Racine, koji je slavio rasne izgrednike Black Lives Matter, istražuje konzervativne govornike na skupu zbog pobune potaknute osporavanjem izbornih rezultata.

Jedino mjesto na kojem je osporavanje izbornih rezultata ilegalno je u diktaturama.

Sad živimo u zemlji s vojnicima provjerenih političkih stavova, političkom propagandom i klimom političkog terora protiv ljudi koje je predsjednica Doma Pelosi nazvala “državnim neprijateljima”.

Ista demokratska mašina koja je podržavala godinu dana nereda Black Lives Matter u kojima je ubijeno 8 ljudi, ranjeno više od 700 policajaca i koji su uzrokovali više od 2 milijarde dolara štete, uključujući nasilne napade na Bijelu kuću i savezne zgrade, iskoristila je jedan jedini dan nasilja na Capitol Hillu kako bi proglasila izvanredno stanje i govorila o “pobuni”.

Kad su predsjednik Trump i senator Tom Cotton predložili korištenje Zakona o pobuni kako bi zaustavili godinu nasilja Black Lives Matter, demokrati su ih optužili za fašizam.

“Ovo je fašizam”, zaorio je časopis The New Republic. Sad kad je taj fašizam zapravo stigao, oni pozdravljaju vojnu okupaciju i demokratsku čistku “državnih neprijatelja”.

Iskorištavanje trenutaka krize, stvarne ili hinjene, u svrhu pokretanja sustava domaće represije, od Staljinovog korištenja Kirovog ubojstva kako bi pokrenuo Veliku čistku, do požara u Reichstagu koji su nacisti iskoristili za uklanjanje političke oporbe, način je na koji se rađaju totalitarni režimi.

Totalitarni fašistički režim ponovno rađaju demokrati u Washington D.C.-u.

Ovo nije prvi put da su demokrati iskoristili nasilje kako bi kriminalizirali i delegitimizirali političku oporbu. Nakon ubojstva Kennedyja od strane socijalističkog izdajnika koji je prebjegao u SSSR, demokrati su okrivili ozračje “desničarske mržnje” u Dallasu. Lažnu tvrdnju o desničarskoj zavjeri izmislio je KGB, a Washington Postu prenio Hruščov.

Demokrati i mediji proveli su dvije generacije uvjeravajući Amerikance da je Kennedyja ubila “desničarska mržnja” i iznova oživljavali tu klevetu kako bi napali svaki novi konzervativni pokret.

Narativ o “desničarskom ekstremizmu” započeo je prije atentata na Kennedyja i to uvijek na isti način, kao izgovor za suzbijanje političkog protivljenja novoj demokratskoj administraciji.

Clintonova administracija izgradila je svoj domaći program oko borbe protiv “desničarskog terorizma”. Demokrati i mediji su se usredotočili na “protuvladine elemente”, dok su ignorirali rastuću prijetnju islamskog terorizma Osame Bin Ladena i Al Qaede koja je dovela do 9/11.

Dok se Biden obračunava s konzervativnom političkom oporbom, povijest će se vjerojatno ponoviti s porastom islamskog terorizma i novom rastućom prijetnjom Americi.

Suzbijanje konzervativnog populizma bilo je ključno za Clintonovu agendu, dok 9/11 nije.

Kad je Obama preuzeo dužnost, Bill Clinton je oživio klevetu da su bombaški napad u Oklahoma Cityju uzrokovali “desničarski voditelji radijskih emisija” i da se povijest ponavlja. Obamina administracija odbacila je borbu protiv islamskog terorizma i umjesto toga se usredotočila na borbu protiv konzervativnog populizma dok je ISIS gradio carstvo terora i Amerikancima odrubljivao glave.

Kad Obamina administracija nije imala dovoljno materijala od istinskih ekstremista, demokrati i mediji su za pucnjavu mentalno oboljelog muškarca, u kojoj je ubijen republikanski sudac i ranjena bivša republikanska zastupnica Gabby Gifford, lažno optužili Sarah Palin i Republikansku stranku.

Nikakvo vrijeme ili proturječni događaji nisu mogli odagnati demokrate od ove laži.

I tako je New York Times na nasilje na Capitol Hillu odgovorio s objavljivanjem članka koji povezuje pucnjavu Giffords s tamošnjim događajima. Druge su medijske kuće povezale to s atentatom na Kennedyja i drugim jednako diskreditiranim narativima o “desničarskoj mržnji”.

Bidenov režim slijedi poznati obrazac suzbijanja konzervativnog populističkog pokreta koji se usprotivio njegovoj radikalnoj agendi kriminalizirajući ga kao opasnu prijetnju. Ali niti jedna prethodna kampanja suzbijanja demokrata, čak ni nakon ubojstva predsjednika, nikad nije dosegla razmjere, bezobzirnost i brutalnost one kojoj trenutačno svjedočimo.

U generacijama i desetljećima od tada, ljevica je stekla veliku kontrolu nad nekim od najvećih kompanija u Americi. Prethodne administracije demokrata suzbijale su svoje političke protivnike korištenjem IRS-a, FCC-a i FBI-a. Ti su oblici političke represije bili ružni, ali ipak daleko od fašizma. No, novo partnerstvo između vlade i monopola iznjedrilo je represiju koja mnogo više nalikuje fašizmu.

Integracija vladine, kulturne i ekonomske moći unutar jedne agende, dok se koristi za provođenje sveobuhvatne kampanje kriminaliziranja, deplatformiranja i baniranja političke opozicije, stvorila je sveobuhvatnu totalitarnu fašističku mašinu.

Fašizam je ukorijenjen u drevnom simbolu “Fasces”: snop svezanih pruća koji utjelovljuje centralizaciju moći. A moć nikad nije bila toliko centralizirana u Americi kao što je to danas s političkom, kulturnom i ekonomskom moći u rukama nekolicine.

Ali to je samo početak.

Demokrati ne žele jedinstvo ili ozdravljenje. Ono što žele je uspostavljanje jednostranačke države baš kao što je to slučaj u Kaliforniji gdje su masove izborne prijevare, sakupljanje glasačkih listića, nepostojeći okruzi s ilegalnim strancima i koncentracija ekonomske moći u Big Tech-u dali senatorici Kamali Harris nacionalnu političku karijeru kad je osvojila svoje mjesto u Senatu protiv drugog demokratskog kandidata.

D.C. nije pod vojnom stražom kako bi se zaštitila vlada, već jednostranačka politička agenda.

Demokrati nisu željeli trupe u D.C.-u kad su njihovi stvarali nerede tijekom inauguracije predsjednika Trumpa ili nasilno napadali Bijelu kuću. Njima nije potrebno 25.000 vojnika kako bi zaustavili stotinjak prosvjednika. Oni su im potrebni u svrhu pokazivanja sile za suzbijanje političke oporbe.

Biden i demokrati koriste raspoređivanje vojske za pokazivanje političke sile, koristeći proizvedenu krizu kako bi okupili potporu za svoju radikalnu agendu, istodobno suzbijajući neslaganje.

Ta agenda je duboko nepopularna među Amerikancima. Ona obuhvaća uklanjanje zaštitnih mjera protiv izborne prijevare, otvaranje granica ilegalnim strancima, donošenje amnestije za ilegalne strance, pretvaranje D.C.-a i Portorika u savezne države te dodavanje mjesta Vrhovnom sudu kako bi spriječili sudstvo da zaustavi njihove zlouporabe. Sve to je namijenjeno stvaranju jednostranačke države.

Demokrati zbijaju sve svoje političke, ekonomske i kulturne snage kako bi odvratili pažnju sa svoje agende i suzbili rastuće protivljenje njihovoj zavjeri protiv Amerike.

Zbog toga svatko tko čuje samo 15 sekundi CNN-a misli da smo u ratu, kad je jedini rat zapravo onaj koji su demokrati i njihovi medijski saveznici objavili Americi.

Amerika nije banana republika. Ovdje nema mjesta za vojni teatar, liste neprijatelja ili proglašavanje političkih protivnika državnim neprijateljima. Demokrati su već prigrlili fašizam prije nego su formalno preuzeli vlast. Fašisti uvijek tvrde da preuzimaju vlast kao reakcija na krizu. Proizvedena kriza je ovdje. Sljedeće na redu je grabljenje moći.

Daniel Greenfield je istraživački novinar i pisac koji se usredotočuje na radikalnu ljevicu i islamski terorizam.