MALLOCH: GLOBALIZAM je nova Babilonska kula

Ted Malloch

Public Domain

Babilonska kula, na hebrejskom מִגְדַּל בָּבֶל‎, bila je stvarna.

Danas Babilonsku kulu predstavljaju Europska unija i druge globalističke organizacije.

Globalisti u europskom projektu već desetljećima grade svoju kulu. Njihovo kažnjavanje Europe je biblijsko u razmjerima.

Babilon je dio biblijske literature i zabilježen je u knjizi Postanka 11:1-9.

Struktura, koja se dosezala visoko u nebo, izgrađena je u zemlji Šinara, u Babilonu. Izgrađena je u godinama nakon Potopa ili onoga što se obično naziva Noinim potopom.

Kako bi spriječili Božji gnjev, Europljani moraju zadržati vjeru u sustav koji im je dao Gospodin.

Povijesno, Babilon je objašnjen kao pokušaj shvaćanja postojanja toliko različitih jezika — alegorijski mit.

Istina je da on predstavlja grješni ponos čovječanstva i čin krajnje oholosti — dosezanja nebesa — gdje bi čovječanstvo moglo i samo postati bogovima.

Ovo upozorenje zanemarili su eurokrati u Bruxellesu i Strasbourgu — oni govore o izgradnji europskog carstva, s vašim sinovima i kćerima koji će biti unovačeni u europsku vojsku te poslani da umru za Angelu Merkel.

U tom smislu, Kula je prekršila Božji zavjet i njegove zapovijedi koje ujedinjuju ljude u grijehu. Slično tome, Bruxellesov Babilon ubrzano postaju vrata kroz koja se sam Pakao izlijeva na kontinent.

Upravo zbog tog grijeha, istog kao i u izvornom Edenskom vrtu, Bog je podijelio ljude i natjerao ih da govore strane jezike, pri čemu nisu mogli razumjeti jedni druge.

Zakon Europe — ćudljiv, neprovediv i nepromišljen — nije zamjena za Sveto pismo.

Utjecajni prikaz kule flamanskog majstora Pietera Brueghela temelji se na Koloseju u Rimu, dok kasniji konični prikazi (kao što je prikazano u Doréinoj ilustraciji) nalikuju mnogo kasnijim muslimanskim kulama koje su promatrali istraživači 19. stoljeća, osobito minaretu u Samarri.

Izdignut iznad naroda Europe, ne postoji kultura koju Bruxelles promiče — on favorizira univerzalističku anti-kulturu, grješni pokušaj standardizacije svake nacije.

Skladatelj Anton Rubinstein napisao je snažnu operu koja se temelji na istoj priči, Der Thurm zu Babel.

Konzervativni politički filozof, Michael Oakeshott, detaljno je istraživao povijesne varijacije priče o Babilonskoj kuli u različitim kulturama i izradio vlastitu suvremenu verziju u svojoj važnoj knjizi iz 1983. godine, ‘O povijesti‘.

U svom prepričavanju, Oakeshott je izrazio prezir prema ljudskoj spremnosti žrtvovanja individualizma, kulture i kvalitete života u korist onoga što je nazvao “velikim kolektivnim projektima”.

To je ponašanje pripisao fascinaciji novitetima, ustrajnom nezadovoljstvu, pohlepi i nedostatku samorefleksije i/ili samouprave.

Oakeshott je naravno bio u pravu, a njegova kritika o ovome kao i još mnogih drugih stvari bila je pronicljiva i u potpunosti ispravna.

Danas, nova Babilonska kula su: EU i srodni joj globalizam.

To je prevladavajuća ideologija globalnih elita te institucija i mehanizama koje oni koriste kako bi sebe učinili bogovima.

Ostavljajući po strani sve tradicije, sve običaje iz prošlosti, često prepisujući povijest i, ponajprije, iskorjenjivanjem nacionalne države, ti globalisti, kao i ortački kapitalisti i socijalisti koji financiraju njih i sva njihova djela, traže samo jednu stvar: moć kontroliranja.

Zbigniew Brezinski, bivši savjetnik predsjednika Cartera za nacionalnu sigurnost, stavio je to u svoju knjigu, Između dvaju doba, Uloga Amerike u tehnotronskoj eri: “Tehnotronska era uključuje postupno pojavljivanje više kontroliranog društva. Takvim društvom dominirala bi elita, nesputana tradicionalnim vrijednostima. Uskoro će se moći provoditi gotovo kontinuirani nadzor nad svakim građaninom i održavati ažurne sveobuhvatne datoteke koje će sadržavati čak i one najosobnije podatke o građaninu.”

Ponovno pročitajte ovaj dio i imat ćete doktrinu globalizma u nekoliko kratkih rečenica.

Riječima vrhovnog globalističkog zapovjednika, Jean-Claudea Junkera, predsjednika EU: “Na tim (svibanj 2019.) izborima, oni koji promiču glupi nacionalizam platit će cijenu zbog toga”, zaprijetio je predsjednik Europske komisije.

Mržnjom prema običnom muškarcu i ženi, istodobno uzdižući svoju vlastitu samopravednost i moć, globalna elita na mjestima od Davosa do Bilderberga i od UN-a pa do EU-a te osobito mainstream medija i Duboke države, želi okončati život kakav znamo — u “malim vodovima” kako ih je Burke nazvao.

Kao što je prikazano gore, oni se gnušaju slobode, obitelji i osobito vjere.

Oni žele jedno veliko psihoblebetanje i jednu svjetsku vladu koju će kontrolirati.

Konzervativni svjetonazor utemeljen je na dostojanstvu osoba i njihovom procvatu u slobodi; dok je globalizam svjetonazor dominacije.

Ovaj novi poredak ne bi bio ni demokratski ni reprezentativan; on bi bio ono što je sam Oakeshott nazvao “poduzetničkim” udruženjem — jedinstvenim Levijatanom.

Treba napomenuti da se Levijatan, mitsko morsko čudovište čiji poraz prethodi civilizaciji, sinkretičan s Uroborosom, zmijom koja je pojela svoj rep — savršeno uklapa s eurokratima.

Poput Babilonske kule, današnji činovi globalne arogancije protive se samoj čovjekovoj prirodi. Pobjeda nad njom omogućit će procvat nove Europe suverenih naroda.

Spajanje ljudi kako bi se omogućio nekakav novi, dalekosežni, dobar međunarodni poredak zvuči uzvišeno, možda ponekad i idealno.

Uvijek je tako.

Ali to je onaj isti grijeh koji se uvijek iznova ponavlja.

Nimrodova kula je pala, kao i ona Aleksandrova, Kirova, Atilina, Napoleonova, Hitlerova, Staljinova i Maova.

Svi oni su pali.

EU je sljedeća.

Zašto?

Jer takvi globalni geopolitički projekti, čak i kad su poduprti takozvanim “plemenitim” razlozima, su proizvodi apsolutne i potpune taštine.

Oni uopće nisu plemeniti.

Isto tako i sam globalizam mora pasti.

Kad jednom nacionalisti osvoje Bruxelles, možemo početi s oslobađanjem ostatka svijeta.

Europski izbori u svibnju 2019. sljedeće su mjesto na kojem treba promatrati smrt globalizma.

Ted Malloch je američki autor, konzultant i televizijski producent. Bio je profesor na Henleyjevoj poslovnoj školi na Sveučilištu Reading u Engleskoj.