Pri obračunu s rubnim teoretičarima zavjere, Facebook slučajno banirao CNN

The Babylon Bee

MENLO PARK, KALIFORNIJA — I dok se Facebook početkom tjedna obrušio na rubne teoretičare zavjera, pojavila se slučajna žrtva progona društvene mreže: CNN.

Prema predstavnicima Facebooka, automatizirani sustav koji skenira mrežu u potrazi za divljim teorijama zavjere poput poricanja holokausta, manipulacije vremenskim uvjetima, pristaša ravne zemlje i dosluha s Rusijom, označio je CNN kao jednog od najistaknutijih promotora lažnih vijesti na društvenoj mreži.

“Naš algoritam tražio je stranice i osobe koje neprekidno prodaju otkačene teorije zavjere i čini se kako je ih nekog razloga banirao CNN”, izjavio je predstavnik Facebooka u priopćenju. “Čini se kako su, budući da CNN još uvijek inzistira da je predsjednik Trump bio u dosluhu s Rusijom, usprkos brojnim činjenicama i dokazima koji pokazuju da nije, naši računalni sustavi utvrdili da će naša mreža imati mnogo manje lažnih vijesti bez CNN-a.”

Facebook se ispričao za grešku i CNN-u vratio stranicu banirajući usput još 59 konzervativnih stranica kako bi se iskupio za pogrešku.

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.