Najstarija prodavaonica ploča na svijetu zabranila prodaju Morrisseyja jer drži drugačije mišljenje

Paul Joseph Watson

Najstarija prodavaonica ploča na svijetu zabranila je prodaju Morrisseyjevih albuma jer se usudio odstupiti od ljevičarske dogme podržavajući političku stranku koja se kritički odnosi prema islamskoj praksi halal klanja životinja.

“Rastužuje me, ali u konačnici ne iznenađuje činjenica da Spillers više neće prodavati Morrisseyjeve albume”, rekla je vlasnica prodavaonice Ashli Todd za Guardian. “Samo mi je žao što to nisam učinila prije.”

Morrissey će u petak objaviti novi solo album. Bivši frontmen Smithsa bio je žestoko napadnut i kritiziran od strane ljevice i medija zbog izražavanja potpore Anne Marie Waters, čelnici političke stranke For Britain, koja je kritizirala islam i protivila se halal klanju.

Već od 2007. godine, Morrissey kritizira masovnu imigraciju, rekavši za NME: “Što je veći priliv u Englesku, to britanski identitet više nestaje… vrata Engleske su poplavljena. Ova zemlja je jednostavno odbačena.”

“Ako sve pokušavate učiniti multikulturalnim, na kraju ćete završiti bez ikakve kulture”, također je komentirao pjevač.

Pop ikona također je oštro kritizirala britanski establišment zbog ne prozivanja islamskog terorizma nakon samoubilačkog napada u Manchester Areni.

Tijekom intervjua u travnju 2018. godine, Morrissey je također prozvao nesposobnost ljevice u formiranju političkog argumenta bez pribjegavanja ad hominem klevetama, napomenuvši: “Kad vas netko nazove rasistom, ono što zapravo govore jest: ‘hmmm, zapravo imate pravo, ali ne znam kako da odgovorim na to, stoga ako napravim distrakciju tako što vas nazovem bigotom, možda ćemo obojica zaboraviti koliko je prosvijetljen vaš komentar bio.'”

“Britanski mainstream mediji su danas toliko politički korektni da je ona temeljna istina zapravo nemoguća i iako su opsjednuti s promicanjem društvene raznolikosti, ne žele prihvatiti različita mišljenja”, dodao je.

Međutim, prodavaonici ploča u Cardiffu bi zapravo trebalo zapljeskati. Toliko je hrabra odluka stati uz 99% glazbene industrije, koji svi podržavaju iste otrcane ljevičarske političke stavove.

Tako hrabro.

Svi oni su za različitosti — sve dok se ne pojavi različitost mišljenja, koja se potom nemilosrdno ušutka.

U industriji koja je prepuna NPC konformizma, Morrissey je jedan od rijetkih glazbenika koji se usuđuje izraziti svoje mišljenje o svemu. Svi ostali jednostavno ponavljaju istu ljevičarsku mantru Stepfordskih supruga jer su prestravljeni da će ugroziti svoje karijere.

Od 60-ih do 90-ih godina prošlog stoljeća, umjetnici su bili mnogo hrabriji u izražavanju svojih stavova jer nije postojala manijakalna gnjevna rulja koja koristi društvene medije kako bi ih ušutkala.

Danas je sve ustajala, bezdušna eho-komora.

Kao što je sam Morrissey svojedobno pjevao: “the world is full of crashing bores”.