New York Times osvojio Pulitzera za neprikosnoveni trud u objavljivanju očiglednih laži

The Babylon Bee

NEW YORK, NY — New York Times ovog je tjedna povećao svoju impresivnu zbirku Pulitzerovih nagrada nakon što je članku objavljenom u novinama istog trenutka dodijeljen Pulitzer u kategoriji “Očigledne laži”.

Članku pod naslovom “Trudnoća ubija, pobačaj spašava živote”, napisao je dr. Warren M. Hern. U njemu tvrdi da pobačaj, postupak specifično osmišljen za okončanje ljudskog života, spašava živote, dok trudnoća, proces koji je specifično osmišljen za stvaranje života, okončava ljude.

Iako to može isprva zvučati zbunjujuće, jasnije je kad shvatite da se Times doista trudio biti prepoznat u ovoj novoj kategoriji Pulitzera.

“Vidjeli smo da je Sveučilište Columbia kreiralo novu kategoriju za očigledne laži pa smo se doista odlučili iskazati na tom području”, napisao je urednik u dijelu novina s mišljenjima. “Postojalo je mnogo konkurenata za nagradu, s obzirom na to da su Post i New Yorker također u konkurenciji. Ali mi smo jednostavno krenuli s punim entuzijazmom kako bi srušili i tu prepreku.”

Iako se Pulitzeri obično dodjeljuju jednom godišnje, ova laž je bila toliko impresivna da je Columbia rekla da su “jednostavno morali” odmah dodijeliti nagradu.

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.