‘Otvorene granice su izvor europske snage’, kaže glavni tajnik UN-a

Arthur Lyons

Screenshot: YouTube/euronews

Zemlje članice EU-a moraju ustupiti moć ograničavanja imigracije tehnokratima u Bruxellesu, jer je kontinent “kroz svoju povijest bio obogaćen svojom raznolikošću”, prema glavnom tajniku UN-a, Antoniju Guterresu.

Nakon što je primio pro-globalističku, anti-nacionalnog suvereniteta, Karlovu nagradu, koja je u proteklim godinama dodijeljena antinacionalističkim ličnostima poput Angele Merkel, papa Franje i Emmanuela Macrona, gosp. Guterres je započeo svoj govor upozoravajući okupljene da se mnogi Europljani “okreću prema unutra, zaglibljeni u sjećanjima na zlatno doba koje vjerojatno nikad nije postojalo.”

Tijekom svog govora koji je bio prepun moralnih razmetanja, tvrdio je: “Asimiliranje nekoliko kultura i nasljeđa bila je polazišna točka europske kulture”, ističući da je dvorac Karla Velikog u Aachenu “posudio nekoliko elemenata rimske i bizantske civilizacije”.

Prema gosp. Guterresu, Europljani jednostavno ne mogu “štititi bogato nasljeđe [kontinenta]”, osim ako ne pristanu na beskonačne valove masovnog useljavanja iz trećeg svijeta, ne pristanu smanjiti emisije ugljika do 2050. godine i ispune ‘[UN-ovu] agendu 2030. i njezine ciljeve održivog razvoja”, koja nastoje implementirati marksističke doktrine poput jednakosti ishoda utemeljenih na spolu, neprovjerenih zakona o pobačaju i promicanja LGBT životnog stila maloj djeci.

Ideja Europe “ne može se temeljiti na ‘mi’ protiv ‘njih'” mentalitetu, propovijedao je portugalski političar, dodajući da “nema alternative” osim potpunog otvaranja europskih granica trećem svijetu. Također je naveo da “zatvaranje vrata tražiteljima azila ne štiti, već sramoti ovo nasljeđe.”

“Sva društva imaju tendenciju biti, ili već jesu, multietnička, multikulturalna i multireligijska. To se mora smatrati bogatstvom, a ne prijetnjom”, inzistirao je Guterres, prije nego što je zatražio od Bruxellesa rušenje vanjskih granica država članica EU-a i prisiljavanje poreznih obveznika da šalju novac globalnog jugu kako bi se postigao “uravnoteženi pristup [imigraciji] koji će se obratiti temeljnim uzrocima migracija uz očuvanje prava i dostojanstva migranata.”

Tijekom svog obraćanja, glavni tajnik je naglasio ono što je nazvao “trima izazovima bez presedana” koji “kucaju na naša vrata” u “ovo doba velikog geopolitičkog nereda”: ksenofobni “govor mržnje” koji “potiče terorizam putem društvenih medija”, klimatske promjene uzrokovane ljudskim djelovanjem i masovna imigracija.

Opasnost od radikalnog islamskog terorizma nije uopće spomenuta tijekom govora. Međutim, upozorio je kako “agenda za ljudskih prava gubi korak s agendom nacionalnog suvereniteta”.