GREENFIELD: Još jedna američka revolucija u Virginiji

Daniel Greenfield

Screenshot: YouTube/Washington Post

Rasizam izgubio, sloboda pobijedila.

“Ono što će se dogoditi u Virginiji uvelike će odrediti ono što će se dogoditi 2022., 2024. i dalje”, izjavila je Kamala Harris tijekom kampanje za McAuliffea.

Po prvi put u životu, ona je u pravu.

Američka revolucija pobijedila je u Virginiji. Dok se general Cornwallis predavao u Yorktownu američkim armijama kojima je zapovijedao George Washington, britanski bend je zasvirao “Svijet se preokrenuo naglavačke”. Svijet se ponovno preokrenuo naglavačke u Virginiji s novom revolucijom protiv tiranske vladavine koja je zahvatila državu i naciju.

Glenn Youngkin, republikanski pobunjenik, u više je navrata prozvao duh Washingtona, Jeffersona, Madisona i Monroea, tih poznatih virginijskih pobunjenika, tijekom svoje kampanje i u svom pobjedničkom govoru slaveći političko preokretanje svijeta naglavačke padom Terryja McAuliffea.

Nemoguće je precijeniti sjenu koju baca McAuliffe, consigliere Billa Clintona, predsjednik Demokratskog nacionalnog odbora, supredsjedatelj kampanje Hillary Clinton i bivši guverner. Ne tako davno, McAuliffe je bio spominjan kao jedan od kandidata za Bijelu kuću. Sad nije uspio sačuvati ni vlastiti posao.

Youngkinova pobjeda u utrci za guvernera ubila je jednog od posljednjih giganta Clintonworlda.

Ako to nije samo jedna pobjeda: to je pokret protiv budnosti ljevice. Republikanci su ostvarili pobjede ili neočekivano dobre rezultate u utrkama u New Yorku, New Jerseyju i diljem regije. Čak i među demokratima, budni su pretrpjeli lošu noć nakon što su glasači u Minneapolisu odbacili mjere ukidanja financiranja policije koje su snažno podupirali ljevičarski aktivisti rezultatom 57% prema 44%. Gradonačelnik Buffala Byron Brown vodio je uspješnu kampanju protiv Indije Walton, socijalistice koju je podržavala AOC i koja je pobijedila na demokratskim predizborima i podržala ukidanje financiranja policije.

Virginija je možda bio najglasniji pucanj anti-budne revolucije, ali nije bio jedini.

Izlazne ankete izbora u Virginiji pokazale su zapanjujuće veliku promjenu među biračima kojima je bilo očigledno dosta. Izlazna anketa CBS Newsa pokazala je da je 52% glasača glasalo kako bi se suprotstavilo Bidenu. Izlazne ankete NBC Newsa pokazale su veliku razliku od 15 bodova u korist Youngkina (57,5-42,5) među bijelim ženama. Osobito među bijelim ženama koje nisu završile fakultet koje su glasale za Youngkina 75% prema 25% za McAuliffea. Činilo se da je McAuliffe bolje prošao kod bjelkinja s diplomama u odnosu na Bidenove rezultate u Virginiji, ali odaziv bjelkinja iz radničke klase bio je toliko velik da je utišao obožavateljice Robin DiAngelo s magisterijima sociologije.

Izlazne ankete FOX Newsa pokazale su da je Youngkin pobijedio McAuliffea među Latinoamerikancima s 54 prema 45.

McAuliffe je pokušavao voditi kampanju kao kandidat sindikata učitelja tvrdeći da roditelji ne bi trebali imati pravo glasa o onome što njihova djeca uče u školama. CNN-ove izlazne ankete pokazale su da se s tim slaže samo 3% biračkog tijela. Uzorak je bio toliko malen da se nije računao. Samo 10% je mislilo da roditelji ne bi trebali imati previše glasa. Ta je demografija glasala 88% za McAuliffea. Među onima koji su mislili da bi roditelji trebali imati veću ulogu, 76% je glasalo za Glenna Youngkina.

Kako su se izbori bližili, McAuliffeova se kampanja počela nervozno znojiti.

Demokrati su pojačali svoje optužbe za rasizam. Ali što su glasnije vikali, to su sve više izgledali kao lažovi i budale. Republikanska je strana spojila Youngkina s Winsome Sears, jamajčanskom imigranticom, za mjesto zamjenika guvernera te Jasona Myersa, sina kubanskih emigranata za mjesto glavnog državnog odvjetnika. Demokrati su moronski klevetali kampanju koja je okupila bijele, crne i latino kandidate s optužbama za rasizam i “bjelinu”.

Očajni demokrati organizirali su lažni pokušaj predstavljanja Youngkina kao neonacista koji je ponižavajuće propao kad su korisnici društvenih mreža ne samo identificirali sudionike tog pokušaja kao ljevičarsko političko osoblje, već su primijetili da je jedan od neonacista s tiki bakljom zapravo bio Afroamerikanac.

Posljednji očajnički pokušaj povezivanja Youngkina sa zastavom Konfederacije također je neslavno propao i bio ismijan na internetu.

“Rasizam još uvijek funkcionira u Virginiji”, tweetao je bivši guverner Howard Dean. Walter Shaub, Obamin direktor za vladinu etiku, lažno je tvrdio da je Youngkin vodio kampanju “na čistom rasizmu”. MSNBC-ov Mehdu Hasan također je lažno inzistirao da je “Youngkin vodio čampanju na ‘izravnom rasizmu'”. Istina je da je Youngkin vodio kampanju na anti-rasizmu. Onoj pravoj vrsti.

Kako su rezultati pristizali iz Virgnije, optužbe za rasizam preplavljivale su mainstream kabelske vijesti. U međuvremenu su se glasači svih rasa okretali protiv radikalizma rasnih huškača.

Okrug 75 virginijskog Doma delegata, koji je većinski crni, preokrenuo se nakon što su birači kaznili demokratskog člana zbog podržavanja ukidanja financiranja policije. Kao što je novoizabrana zamjenica guvernera Winsome Sears izjavila u svom pobjedničkom govoru: “Postoje neki koji nas žele podijeliti i mi ne smijemo dopustiti da se to dogodi.”

Novinar Washington Posta opisao je razgovor s “crnim ocem koji dvoje svoje djece školuje kod kuće. Rekao je kako je njegov stariji sin nedavno kući donio zadaću o Abrahamu Lincolnu koja ga je mučila, iako nije mogao reći zašto. ‘Ne bih želio glasati za lika koji je rekao da briga o djeci nije odgovornost roditelja.'”

Demokrati tvrde da se bore protiv rasizma dijeleći Amerikance i suprotstavljajući ih jedne protiv drugih. Ali 2021. godina pokazala je da je sve više Amerikanaca postalo mudrijima u vezi ove rasističke prijevare. A u Virginiji, oni su spakirali McAuliffa kao što je Patrick Henry otposlao Lorda Dunmorea preko mora.

“Ovo je duh Virginije koji se okuplja kao nikada prije”, rekao je novoizabrani guverner Glenn Youngkin u svom pobjedničkom govoru. “Duh Washingtona i Jeffersona i Madisona i Monroea i Patricka Henryja, Virginijanaca koji ustaju i vraćaju svoju zajednicu.”

I to su i učinili, pobunivši se protiv mandatnog rasizma u školama, maskama za djecu, poreza na namirnice i benzin te slomljenog korumpiranog sustava koji je tlačio i terorizirao Virginijance.

Još jednom je revolucija u Virginiji protiv tiranije preokrenula svijet naglavačke.

Daniel Greenfield je istraživački novinar i pisac koji se usredotočuje na radikalnu ljevicu i islamski terorizam.