KLAVAN: Kako će izgledati debate kandidata za osvajanje demokratske nominacije za predsjednika [Satira]

Andrew Klavan

Screenshot: YouTube/NBC News

Ovo što slijedi je satira.

Počela su se javno objavljivati pravila za prve demokratske debate. Svih 476 kandidata podijeljeno je u dvije odvojene debate nasumičnim odabirom, što znači da će glavni kandidati Joe Biden i Bernie Sanders biti u jednoj debati, dok će konačna kandidatkinja Elizabeth Warren biti u drugoj.

Budući da se svi kandidati slažu da bi duge tradicije američkog uspjeha u slobode trebale biti okončane u korist spore ekonomske i kulturne smrti socijalizma, sudionici debate se planiraju natjecati u ostalim kategorijama poput Pokušaj se ponašati normalno dok kršiš svako pravilo pristojnosti i uljudnosti; Pokušavaj djelovati vatreno i strastveno dok si zapravo duboko korumpiran i krajnje ciničan; i Ponudi biračima besplatne stvari koje bi koštale kombinirane bruto domaće proizvode SAD-a, Europe i Azije da bi zapravo bile isporučene.

Sudionici debate će se također natjecati kako bi pokazali koliko su predani snažnim uvjerenjima demokratske baze. Tako će, primjerice, tema pobačaja biti pokrivena zajedničkom ceremonijom u kojoj jedan kandidat žrtvuje šestomjesečno dijete dok će se ostali kandidati okupiti oko njega obučeni u crne halje pjevajući latinsku misu unatrag. U slučaju da ceremonija pobačaja zapravo prizove demona iz pakla, on će istog trenutka biti proglašen novim favoritom za nominaciju.




Pošto su kandidati odbili ispitivanje od strane bilo kojeg novinara koji bi ih mogao osramotiti ili se čak ne slagati s njima, postoje i pravila koja definiraju koja pitanja moderatori neće moći postaviti. Među zabranjenim pitanjima su:

Planirate li očistiti gradove koje su demokratske politike pretvorile u paklene rupe ili planirate pretvoriti čitavu zemlju u jednu veliku paklenu rupu kako nitko ne bi primijeti razliku?

Koliko dugo se moramo pretvarati da vjerujemo u te gluposti kako bismo se osjećali dobro o sebi?

I: Umjesto izbora demokratske vlade, ne bi li bilo lakše kad bismo se svi jednostavno preselili u Venezuelu?

Andrew Klavan je američki konzervativni pisac, novinar, scenarist, politički komentator i voditelj podcasta “The Andrew Klavan Show” na Daily Wireu.