Danska: Video učenika koji se uče molitvi ‘Allahu Akbar’ izazvao kontroverze

Paul Joseph Watson

Video koji prikazuje danske učenike koji se uče kako izvesti muslimansku molitvu i pjevati “Allahu Akbar” izazvao je kontroverzu.

Snimak prikazuje dječaka afričkog podrijetla u muslimanskoj odjeći koji demonstrira islamsku molitvu skupini uglavnom etnički danske djece.

Zatim ga prekida učitelj koji upućuje djecu da kažu “Allahu Akbar”, nakon čega cijeli razred kleči u molitvi.

“Molitva se održala u školi Theyregod u općini Velje u južnom Jutlandu u studenom 2018. godine”, izvijestio je Sputnik.

Snimak je napravila sudanska majka jednog od djeteta. Izričito joj je napomenuto da ne stavlja video na internet, ali je ova to svejedno učinila.
Nakon što je procurio videozapis, brojni su ljudi pozvali školske dužnosnike na ostavku, tvrdeći da se djeca “indoktriniraju” na islam. Prema riječima ravnatelja Gerta Hougaarda, on “nikada nije iskusio ništa slično”.

Martin Henriksen iz Danske narodne stranke zatražio je objašnjenje od škole i je li dobiveno dopuštenje roditelja, ali mu je samo rečeno da je to rutinski dio kurikuluma.

Također je pitao školsku upravu namjerava li podučavati učenike “mračnoj strani i široko rasprostranjenom fundamentalizmu” islama, kao dodatak njegovoj “masovnoj vjerskoj i društvenoj kontroli”.

Prethodno su se pojavili brojni slični videozapisi koji pokazuju djecu u europskim zemljama kako se uče usvojiti muslimanske prakse.

Čudno je, međutim, kako postoji vrlo malo videozapisa muslimanske djece koja se uče kako štovati Krista u kršćanskim crkvama.