‘VRLO BOLNO’: Demokrati, ljevičarski mediji implodirali zbog katastrofalnog Muellerovog saslušanja

Ryan Saavedra

Prominentni demokrati i članovi ljevičarskih medija povukli su se u svoje rupe u srijedu kao odgovor na katastrofalno saslušanje specijalnog istražitelja Roberta Muellera ispred Odbora za pravosuđe Doma.

Kako se saslušanje odvijalo, brojni kritičari diljem političkog spektra kritizirali su Muellerovu naizgled suhoparnu mentalnu vještinu i njegovu nesposobnost branjenja svog rada.

David Axelrod, bivši viši savjetnik predsjednika Obame, tweetao je: “Ovo je vrlo, vrlo bolno.”

“Ovo je malo osjetljivo izjaviti, ali Mueller, kojeg duboko poštujem, nije javno svjedočio pred Kongresom najmanje šest godina”, dodao je Axelrod. “I on se ne doima oštrim kao što je bio tada. A to objašnjava zašto je Mueller želio pomoćnika u svojoj blizini.”

Ljevičarski profesor pravnog fakulteta na Harvardu Laurence Tribe, tweetao je: “Koliko god mrzim ovo reći, ali ovo jutrašnje saslušanje je bila katastrofa. Daleko od toga da je udahnuo život u svoje izvješće, umorni Robert Mueller isisao je sav život iz njega. Pokušaji spašavanja demokracije i vladavine zakona od ovog bezakonitog predsjednika napravili su korak unazad, a ne unaprijed.”

Jeremy Bash iz MSNBC-a žalio se da je Mueller “isisao život” iz izvješća o Rusiji i ozbiljno “osujetio” napore da se Trump smatra “odgovornim” — što znači njegov opoziv.

Bash je dodao da je Mueller “izbjegavao” pitanja, bio “ponekad izgubljen” i “vrlo neučinkovit” u branjenju “svog vlastitog rada”.

Nacionalna urednica Cook Political Reporta Amy Walter, tweetala je: “Ovo traje tek 30 minuta, ali mislim da se stvari ne odvijaju na način na koji su se demokrati nadali.”

Ljevičarski novinar Michael Tracey je tweetao: “Demokrati čak nisu ni pokušali izvući bilo kakve nove informacije od Muellera (što je navodno bila i svrha saslušanja). Umjesto toga oni su ga pokušali potaknuti da dramatizira dijelove izvješća, što je on u više navrata odbijao učiniti. Bilo je to sramotno.”

“S obzirom na njegovo slabo pamćenje, tromost i nepoznavanje vlastitog izvješća, sada imamo više uvida u to zašto je Mueller dopustio da njegova dvogodišnja istraga izmakne kontroli i pretvori u apsurd”, dodao je Tracey.