Kršćanski umjetnik se odriče svoje vjere nakon što je Isus poslužio svrsi pružanja slave, bogatstva

The Babylon Bee

AUSTRALIJA — Kršćanski kantautor Marty Sampson odrekao se svoje vjere onog trenutka kad je Isus posložio svojoj svrsi pruživši mu slavu i bogatstvo.

“Sad kad sam kao kršćanski kantautor postao bogat i slavan, nisam siguran kojoj više svrsi Isus služi”, rekao je Sampson prebirajući po zdjeli ispunjenoj M&M-ima u backstageu, pazeći da nema smeđih. “Dakle, samo sam mu dao do znanja da je izbačen iz momčadi. Nema potrebe nositi svu tu kršćansku prtljagu.”

Sampson je istaknuo da iako ga je pisanje kršćanske glazbe učinilo slavnim, nije ostalo previše slave i bogatstva koje može postići pod kršćanskom oznakom, stoga je “vrijeme da krenemo na zelenija polja.”




Umjetnik je hrabro patio zbog svoje odluke o udaljavanju od kršćanske vjere. Njegovo mučeništvo od ruku osuđujućih kršćana bit će predmet višemilijunskog dokumentarca, knjige i reflektivnog solo albuma, koji će svi biti naslovljeni Kakva prekrasna slava.

U vrijeme objavljivanja, Sampson je pojasnio da se još uvijek ne udaljava od vjere, pošto ga je agent obavijestio da može još nešto novca zaraditi od vjernika prije nego postane u potpunosti sekularan.

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.