Otac Christine Blasey Ford podržavao je nominaciju Bretta Kavanaugha

Katie Pavlich

Screenshot: YouTube/Guardian News

Kad je Christine Blasey Ford prošle godine svjedočila protiv Bretta Kavanaugha tijekom rasprave o njegovoj nominaciji za mjesto na Vrhovnom sudu, imala je podršku ljevičarskih medija, #MeToo pokreta, pro-pobačajnog pokreta, Hollywooda, demokrata u Kongresi i svojih aktivističkih odvjetnika.

Ali vidljivo odsutna iz njezinog ugla bila je njezina obitelj. Sad, zahvaljujući Mollie Hemingway i Carrie Severino znamo i zašto.

Pišući za Federalist, Hemingway i Severino izvijestili su da je otac Ford zapravo podržavao nominaciju Kavanaugha.

“Nekoliko dana nakon što je Kavanaugh potvrđen na mjesto na Vrhovnom sudu, odigrao se fascinantan susret. Ocu Bretta Kavanaugha prišao je otac Ford u golf klubu u kojem su obojica članovi”, izvješćuju. “Ralph Blasey, otac Ford, dao je sve od sebe kako bi pružio Edu Kavanaughu svoju podršku potvrdi Bretta Kavanaugha na Vrhovni sud, prema više ljudi koji su upoznati s razgovorom koji se vodio u klubu Burning Tree u Bethesdi, državi Maryland. ‘Drago mi je što je Brett potvrđen’, rekao je Ralph Blasey Edu Kavanaughu, stišćući njegovu ruku. Blasey je dodao da je ovo iskušenje bilo teško za obje obitelji.”

Drago mi je što je Brett potvrđen.




Ove vijesti došle su nakon što je iskrsnuo novi video koji pokazuje odvjetnicu Ford kako priznaje da je zaštita pobačaja bila jedna od glavnih motiva iza njezinog svjedočenja i optužbi protiv Kavanaugha.