Nova studija otkriva da žene nisu duhovite poput muškaraca

Paul Joseph Watson

Nova studija otkrila je da žene nisu toliko duhovite kao muškarci.

Znam, teško je u to povjerovati.

Studija, koju je objavio Journal of Research in Personality, tražila je od subjekata istraživanja da napišu smiješan opis crtanog filma o kojem je potom odlučivala komisija.

Istraživači su otkrili da se 63 posto muškaraca smatra smješnijima od prosječne žene.

Studija je obuhvatila više od 5.500 sudionika, od kojih su 67 posto bile žene, što je eliminiralo i zapravo pretjerano kompenziralo bilo kakvu potencijalnu spolnu pristranost. Također je uključivala evaluaciju subjekata od treće strane, osoba koje nisu bile svjesne njihovog spola.




“To znači da, prema našim saznanjima, muškarci u prosjeku imaju veću sposobnost stvaranja humora od žena”, rekao je Gil Greengross, evolucionarni psiholog na Sveučilištu Aberystwyth u Walesu.

Također je napomenuo da je “sjajan smisao za humor” jedan od signala kvalitete partnera kada je u pitanju odabir muškaraca od strane žena.

“Humor je snažno povezan s inteligencijom, što objašnjava zašto žene cijene muškarce s odličnim smislom za humor, pošto je inteligencija bila ključna za opstanak tijekom cijele naše evolucijske povijesti kad smo uglavnom živjeli u skupinama lovaca-sakupljača”, rekao je Greengross.

Christopher Hitchens je bio u pravu.