ROOT: Obama i ja: Kako sam prije svih znao da je Obama negativac

Wayne Allyn Root

Screenshot: YouTube/Obama Foundation

Već dugi niz godina pišem o “Obami negativcu”. Bio sam prvi koji je bivšeg predsjednika Baracka Obamu imenovao glavom Obamine zločinačke obitelji. Izmislio sam frazu “Obamagate” kako bih opisao njegovu vladavinu zločina protiv kandidata i potom predsjednika Donalda J. Trumpa.

Obamina javna persona oduvijek je bila laž. Znao sam pravog Obamu — mnogo prije nego što su ga shvatili ostali.

Pogledajte kolumnu časopisa Slate koju je prije nekoliko dana objavilo liberalno piskaralo i Obamin apologet. Zvučala je poput uobičajenih liberalnih govornih točaka: Obamagate ne postoji. Nema skandala. To je zavjera konzervativaca.

Nakon toga taj liberal proziva imena i naziva konzervativce lažovima: Trumpa, Rusha Limbaugha, Marka Levina, Seana Hannityja i moju malenkost.

Ta liberalna piskarala vjerojatno svi čitaju iste govorne točke. Samo nekoliko dana ranije, primio sam tekst liberalne skupine koja nagovara demokratske glasače da nazovu svoje kongresmene i zahtijevaju više besplatnog novca. Nakon toga prozivaju neprijatelje demokrata koji stoje na putu veće vladine pomoći — predsjednika Trumpa, Rusha Limbaugha, Marka Levina, Seana Hannityja i moju malenkost.

Interesantno. Sve što mogu reći jest, kakva čast je nalaziti se na tom popisu. Jasno je da sam upravo ušao u najbolju petorku.

Ali liberalno piskaralo u Slateu pogriješilo je u tajmingu. On je citirao moju kolumnu iz 2019. godine o Obamagate-u. Ja se zapravo bavim tom pričom od 2016. godine.

Tijekom 2016. i 2017. godine, napisao sad desetke novinskih kolumni o zavjeri duboke države protiv Trumpa. U svojoj novinskoj kolumni dana 23. rujna 2017. godine, toj zavjeri sam konačno dao ime Obamagate. Budući da sam znao kako svaki dio skandala špijuniranja Trumpove kampanje na sebi ima otiske Obaminih prstiju.

Obama je bio capo di tutti Obamine zločinačke obitelji. On je izdavao naređenja. On je davao odobrenja. On je bio prisutan u sobi kod pripremanja svake zavjere.

Kako sam to znao prije svih? Zašto sam vjerovao da je Obama sposoban počiniti takve teške zločine i izdaju? Zbog svoje osobne prošlosti s Obamom.

Bio sam Obamin studentski kolega na Sveučilištu Columbia, klasa 1983. Obojica samo studirali pravo i političke znanosti. Također sam bio libertarijanski predsjednički kandidat 2008. godine — prvi put u američkoj povijesti da su kolege s fakulteta bili na suprotstavljenim stranama u izborima za predsjednika. Koje su šanse za to?

Tijekom kampanje, u stotinama medijskih intervjua postavljali su mi pitanja: “Jeste li vas dvojica bili prijatelji na Sveučilištu Columbia? Kakav je bio Obama?” Ja sam uvijek odgovarao iskreno: “Nikad ga nisam susreo, nikad ga nisam vidio, nikad nisam čuo za njega. I također ne poznajem niti jednog jedinog kolegu koji ga je susreo.” Ponovio sam tu priču stotinama puta.

U to vrijeme, bio sam također regularan gost na Fox News, na kojem sam označio Obamu kao radikalnog socijalista čije bi politike upropastile američku ekonomiju, usporile ekonomski rast i uništile milijune radnih mjesta. Dokazalo se da sam bio u pravu. To je vjerojatno Obamu učinilo još ljućim.

Bilo je jasno da sam se Obami uvukao pod kožu. Uskoro mi je IRS (Porezna uprava) pokucala na vrata. Našao sam se metom za uništenje. Bio je to lov na vještice, progon i zastrašivanje sve u jednom.

Bio je to najgori napad IRS-a o kojem su porezni odvjetnici s kojima sam razgovarao ikad čuli. Svi su se složili da sam se našao na predsjednikovom popisu neprijatelja.

Tom Fitton iz Judicial Watch preuzeo je moj slučaj i zajedno smo, tijekom dvogodišnjeg razdoblja, prisilili IRS da preda moje osobne porezne prijave. Bio je to politički progon zasnovan na mojim konzervativnim političkim uvjerenjima. Dokaz je bio vidljiv u svim mojim prijavama.

Što mislite, tko je to naredio?

Predsjednik Obama me jasno mrzio iz dna duše jer sam ga u više navrata osramotio u nacionalnim medijima. Stoga je odlučio koristiti moć vlade kako bi me uništio. Onako usput, to je zločin.

Ako me Obama toliko mrzio, probajte zamisliti što je sigurno osjećao prema slavnom milijarderu i celebrityju Donaldu Trumpu, koji je preispitivao je li Obama uopće američki državljanin. Trump je mučio Obamu u nacionalnim medijima. A nakon toga, on se spremao naslijediti ga u uredu predsjednika uz obećanje da će izbrisati sve što je ovaj ikad postigao.

Tako sam znao.

Ako je Obama nahuškao vladinu agenciju na svog kolegu s fakulteta Waynea Roota, zamislite što je bio spreman učiniti Donaldu Trumpu. Odgovor glasi bilo što i sve: špijuniranje, demaskiranje; curenje; podmetanje Trumpu i njegovim najbližim savjetnicima; i, naposljetku, u očaju nakon što sve drugo nije uspjelo, otvoreni državni udar.

U svemu tome je bio Obama. Uvijek je to bio Obama.

Pravi Obama nije ništa nalik njegovoj javnoj personi. Pravi Obama je nemilosrdni negativac. Ja bih to trebao znati. Bio sam prvi koji je osjetio zločine Baracka Obame — izbliza i osobno.