PewDiePie rekao ‘Je*eš Twitter’ kritizirajući signaliziranje vrline na društvenom mediju

Paul Joseph Watson

YouTuber PewDiePie senzacionalno je napustio Twitter, objasnivši u videu da društveni medij nagrađuje neiskreno signaliziranje vrline i zapravo sprječava ljude da budu vrli.

U 7-minutnom videu koji je naslovljen “Mrzim twitter”, Pewds, pravim imenom Felix Kjellberg, objašnjava koncept iza Aristotelovog shvaćanja vrline i onoga što je potrebno za istinsku vrlinu.

Žestoko je kritizirao društveni medij zbog “igrifikacije” neiskrenosti i lažnosti poticanjem izražavanje lažnih vrlina.

“Nagrađuju vas za izgovaranje stvari koje vas čine vrlim, umjesto da tako i postupate… to je zašto je (Twitter) postao septička jama”, rekao je Kjellberg.

“Puno češće ljudi koji se hvale svojom vrlinom zapravo skrivaju činjenicu da nisu takvi”, dodao je.




Ubrzo nakon objave videa, Kjellberg je zatvorio svoj vlastiti Twitter račun, brišući sav njegov sadržaj i izmijenivši svoju biografiju s riječima: “Ne koristim Twitter, ovaj račun postoji samo kako bi spriječio lažne račune.”

Tijekom vikenda, PewDiePie je također objavio da će uzeti pauzu od YouTubea nakon što je video gigant u vlasništvu Googlea najavio da će uvrede početi tretirati kao oblik uznemiravanja u nejasnoj izmijenjenoj politici koju su kritizirali brojni najveći kreatori stranice.

Je li ovo početak većeg egzodusa?