HOROWITZ: Portland: Što on znači?

David Horowitz

Možda najznačajniji trenutak u bitkama koje bijesne u američkim gradovima dogodio se neki dan kad je Bernie Sanders napao odluku predsjednika Trumpa o slanju saveznih agenata u svrhu gušenja nereda u Portland, Oregon. Njegov navodni razlog: ona nosi obilježja “policijske države”. Ta izjava dolazi od čovjeka koji je proveo čitavih šezdeset godina svog odraslog života podržavajući svaku nemilosrdnu, komunističku policijsku državu na planeti — a bilo ih je mnogo — i koji do dana današnjeg izražava solidarnost s policijskim državama na Zapadnoj obali i Gazi koje vode njegovi teroristički drugovi iz PLO-a i Hamasa. Naravno da su ga ove iskrivljene vrijednosti učinile najpopularnijim demokratskim vođom.

Naši gradovi nalaze se pod opsadom komunista poput Bernieja i ostalih samoprozvanih neprijatelja Amerike koji su jasno istaknuli da su marksisti i da je njihov cilj uništenje naše demokracije, koju se nadaju zamijeniti komunističkim gulagom. U posljednja dva mjeseca ti su nasilni kriminalci zapalili 400 američkih gradova, ozlijedili više od tisuću policajaca, ubili više desetaka pojedinaca, opljačkali i uništili milijarde dolara vrijedne nekretnine i robu, istodobno zahtijevajući ukidanje financiranja policijskih uprava. To je dovelo do vala nasilnih zločina koji je rezultirao smrću desetina pojedinaca, uključujući najmanje osmero djece — od koje su sva bila crna.

Portland je epicentar ove pobune, razmjera koje Amerika nije doživjela još od Građanskog rata. Svake večeri u posljednja dva mjeseca, tisuće kriminalaca napada središte Portlanda, ispaljuje eksplozive i maše mačetama, terorizira njegove stanovnike, pokušava zapaliti njegovu palaču pravde, razbija javne spomenike i poziva na ukidanje Sjedinjenih Država. Poput svakog drugog napadnutog velikog američkog grada, divljanje u Portlandu omogućile su akcije buntovnog gradonačelnika i gradskog vijeća koji su odbili izvršiti temeljni zadatak vlasti, a to je zaštita svojih građana i njihove imovine.

Ovi činovi izdaje imali su punu podršku Demokratske stranke ne samo u pogođenim gradovima, već i u Washingtonu. Kad je predsjednik napokon poslao savezne agente da obave posao koji je lokalnoj policiji bio zabranjen, Nancy Pelosi opisala je te javne službenike kao “jurišnike” — naciste. Kako bi poduprla svoju podrivačku klevetu muškaraca i žena koji riskiraju svoje živote kako bi obranili javnost, izmislila je niz gnjusnih laži prema kojima oni nisu imali oznake na svojim uniformama i svojim vozilima pa su stoga “tajna policija”.

Niti jedan jedini demokrat u Washingtonu nije kritizirao Pelosi zbog tih zlobnih kleveta, niti je osudio pobunjenike. Umjesto toga, oni su podržali njezine klevete. Demokratska stranka je sad stranka koja prigrljuje kriminalce, sankcionira uništavanje velikih američkih gradova i uništavanje milijardi dolara u javnom i privatnom vlasništvu. Njezini jedini neprijatelji su, očigledno, predsjednik i sama zemlja.

U vezi korištenja saveznih agenata ili ako je potrebno saveznih trupa za ponovno uspostavljanje reda, ništa ne može biti licemjernije od lažnog demokratskog bijesa zbog njihovog slanja da obave posao koji su buntovne demokratske administracija odbile učiniti. Niti jedan takozvani liberal nije se bunio kad je Dwight Eisenhower poslao vojsku u Little Rock kako bi integrirao javne škole. Niti jedan takozvani liberal nije se bunio kad je John F. Kennedy poslao savezne agente i vojsku u Mississippi kako bi integrirao škole. Niti jedan takozvani liberal ne čini se dovoljno zabrinutim u vezi kaosa koji podržava Demokratska stranka kako bi ponudio plan za njegovo zaustavljanje. Onako usput, rješenje za ovaj pokolj je jednostavno — proglasite noćni policijski sat, uhitite svakoga tko ga prekrši i strpajte ga u zatvor, po mogućnosti godinama, a ne danima ili mjesecima.

Portland je problem koje će u studenom ponovno izabrati Donalda Trumpa. Prva stvar koju Amerikanci žele od svoje vlade jest sigurnost, zaštita njihove imovine i života. Crni Amerikanci s 20%-tnom prednošću podržavaju policiju. Zašto? Prvo, policija predstavlja jedinu njihovu zaštitu od crnih kriminalaca koji počinjavaju 50% nasilnih zločina i čije su žrtve 95% crne. Drugo, jer svaka statistika o policijskim susretima s općom populacijom pokazuje da su policijska ubojstva nenaoružanih crnaca monstruozno preuveličana od strane beskrupuloznih rasista u Black Lives Matter i njihovih demokratskih saveznika. Od 10 milijuna uhićenja prošle godine, ubijeno je 9 nenaoružanih crnaca i 19 nenaoružanih bijelaca. U ozloglašenom slučaju Georgea Floyda koji je pružio izgovor za pobune koje nemaju nikakve veze s važnošću crnih života, jedan od policajaca optuženih za ubojstvo je Afroamerikanac. Drugi je azijski Amerikanac. Koji čimbenik predstavlja rasa u tome? Nikakav. “Sustavni rasizam”, opravdanje za ljevičarsku destruktivnu izdaju, zabranjen je Zakonom o građanskim pravima 1964. godine. Sudovi nisu ispunjeni tužbama zbog sustavnog rasizma jer, kao što svaka statistika u vezi policijskog tretmana crnaca pokazuje, on ne postoji.

David Horowitz je američki konzervativni aktivist, novinar i autor, osnivač Slobodarskog centra David Horowitz (DHFC) i urednik časopisa FrontPage.