SPENCER: RBG je umrla, a za ljevicu to ovaj put znači vatru

Robert Spencer

Screenshot: YouTube/Commonwealth Club of California

Sutkinja Vrhovnog suda Ruth Bader Ginsburg umrla je u 87. godini života i mnogi ljevičari strastveno pozivaju na nasilje kako bi spriječili predsjednika Trumpa od imenovanja, kao i Senat od potvrđivanja, njezinog nasljednika (nasljednice). Ljevičarska politička i kulturna hegemonija sad je ugroženija više nego ikad prije, a neki ljevičari otvoreno govore da su spremni spaliti ovu zemlju kako bi povratili i osigurali svoju prevlast; ali čini se da nitko nije razmišljao o ovim pozivima na građanski rat. Ako doista spale zemlju, nad čime će imati hegemoniju?

Bijes se čak prelio preko granice. Emmett Macfarlane, profesor političkih znanosti na Sveučilištu Waterloo u Ontariju, tweetao je sljedeće: “Spalite Kongres prije nego što dopustite Trumpu da pokuša imenovati nekoga za Vrhovni sud.” Ovdje kod kuće, Laura Bassett, samoprozvana “politička spisateljica” za GQ, Washington Post, Rolling Stone, Cosmopolitan i Huffington Post, uputila je vlastitu prijetnju: “Ako Mitch McConnell nekoga pokuša progurati, što sigurno hoće, bit će nereda.” (U međuvremenu je tweet uklonjen – op. a.)

Bilo je i mnogih drugih. Beau Willimon, predsjednik Društva američkih pisaca, zagrmio je: “Mi ćemo zatvoriti ovu zemlju ako Trump i McConnell pokušaju progurati imenovanje prije izbora.” Reza Aslan, dobro poznati kanibal i osramoćeni voditelj CNN-a, dodao je: “Ako samo POKUŠAJU zamijeniti RBG spalit ćemo čitavu je*enu stvar.” Ljevičarski je aktivist Eliel Cruz upozorio: “Ako se demokrati ne budu borili, ljudi će morati marširati na Washington i jednostavno ga sami spriječiti.”

Aaron Gouveia, autor hvalospjeva beta muškarcima pod nazivom Odgajanje dječaka da budu dobri muškarci: Vodič za roditelje za odgajanje sretnih sinova u svijetu prepunom toksične muškosti, pokazao je što misli pod dobrim muškarcima kad je tweetao: “Je*eno ne. Spalite sve do temelja” u odgovoru na izjavu Mitcha McConnella o dopustljivosti izbora nasljednika Ginsburg u izbornoj godini.

Bilo je još mnogo sličnih izjava, a usred svega ovoga, predsjedniku Trumpu je upućen paket koji je sadržavao ricin i koji su predstavnici zakona u subotu zaplijenili dok je bio na putu za Bijelu kuću.

Sve ovo događa se u pozadini sve otvorenijeg pozivanja na nasilje ljevice. Obamina operativka Rosa Brooks napisala je prije nekoliko tjedana u Washington Postu da će “izbori vrlo vjerojatno potaknuti nasilje — i ustavnu krizu”, “u svakom scenariju osim uvjerljive Bidenove pobjede, naša simulacija završila je katastrofalno”.

Ne želeći zaostati, Shadi Hamid napisao je u Atlanticu: “Republikanci koji se strogo pridržavaju zakona i reda i koji su s užasom reagirali na scene nereda i pljački, imaju interes u Bidenovoj pobjedi — čak i ako se nikad ne bi mogli natjerati da glasaju za njega.” Koji bi, zaboga, mogao biti taj interes? “Gubitak izbora Joea Bidena pod ovim okolnostima predstavlja najgori ishod ne zbog toga što će Trump uništiti Ameriku (ne može), već zbog toga što će taj ishod najvjerojatnije potkopati vjeru u demokraciju i rezultirati većim socijalnim nemirima i uličnim borbama kakvima su posljednjih mjeseci svjedočili gradovi poput Portlanda u državi Oregon i Seattlea.”

Drugim riječima, glasajte za Bidena ili će biti novih nemira.

Ljevica drži pištolj na glavi Amerike. Ako Trump imenuje suca Vrhovnog suda, bit će nemira. Ako Trump osvoji drugi mandat, bit će još više nereda. To pokazuje da je američka ljevica u potpunosti napustila američki politički proces koji je više od dvjesto godina činio vladu stabilnom i usvojila modus operandi svojih saveznika, palestinskih Arapa i ostalih džihadista: prijeti i ubijaj sve dok druga strana nije toliko temeljito uplašena i zastrašena da vam ne pruži sve ono što želite.

I to je pokazatelj kakvo će društvo graditi oni koji prijete nasiljem zbog potencijalnog imenovanja na Vrhovni sud ako im se pruži prilika: autoritarna država koja se temelji na nasilju i koja ovjekovječuje svoju vlast putem još više nasilja. Ako se ovaj opaki pokret ne pobijedi prije nego uništi Američku Republiku, Amerikanci će godinama, a možda i desetljećima biti suočeni s krvoprolićem i sukobom. Kao što je Leonard Cohen rekao: “Neće vam se svidjeti ono što dolazi nakon Amerike.” Ako uspiju, divljački će ljevičari koji su uništili najslobodnije i najegalitarnije društvo koje je svijet ikada poznavao shvatiti da se njima jednako tako neće svidjeti.