SPENCER: Muslimanski migrant ubio svećenika, papa počinitelja nazvao ‘glavoboljom’

Robert Spencer

Nepopravljivi papa Franjo ponovno je u elementu: u svom Angelusu prošle nedjelje objavio je: “Danas Crkva slavi Svjetski dan migranata i izbjeglica. Pozdravljam izbjeglice i migrante prisutne na Trgu oko spomenika migrantima koji sam blagoslovio prije godinu dana. Ove sam godine odlučio svoju poruku posvetiti prognanicima koji su prisiljeni na bijeg, kao što se dogodilo Isusu i njegovoj obitelji. ‘Poput Isusa Krista prisiljeni bježati‘, tako to čine i raseljeni, migranti. Pozdrav i molitvu upućujemo osobito njima i onima koji im pomažu.”

A opet, ovo je došlo samo nekoliko dana nakon što je Mahmoudi Ridha, muslimanski migrant iz Tunisa, ubio katoličkog svećenika u Italiji, fra Roberta Malgesinija. Nakon što je ubio Malgesinija, Ridha je likovao: “Svećenik je umro poput psa, to je bilo ispravno.” Prema Church Militant, nakon ubojstva, “policija je kategorički odbacila tvrdnju talijanskih biskupa” da je Ridha “imao mentalnih problema”.

Nakon ubojstva, papa Franjo, odlučan kao i uvijek u ignoriranju turobne stvarnosti islamskog džihada, izjavio je da je Ridha bio “osoba u nevolji” i “malata di testa“, što na lošem talijanskom znači “bolesnik u glavi” ili “glavobolja”.

“Nisam siguran je li papa Franjo namjerno dvosmislen ili govori loš talijanski kao što to često radi”, rekao je talijanski lingvist. “Naravno, ne bi mu se sviđalo narušavanje njegovog pro-migrantskog, pro-muslimanskog narativa ako se utvrdi da je ubojica imao džihadske motive.”

Doista. U svjetlu njegovih davno utvrđenih stajališta, lako je razumjeti zašto bi papa Franjo Ridhu nazvao “glavoboljom”. Njegov čin mogao bi širom razotkriti obmanjivu igru Katoličke crkve u vezi islama i masovne muslimanske migracije. Katolička crkva je tijekom katastrofalne vladavine ovog pape postala toliko udomaćena u ideji da je masovna migracija dobra stvar i da je kršćanska dužnost prihvatiti i omogućiti je, da čak i kad policija odbaci tvrdnju da je muslimanski migrantski ubojica bio mentalno bolestan, Crkva još uvijek inzistira na tome.

Još gore, “Roberto Bernasconi, predsjednik podružnice pro-migrantske katoličke dobrotvorne organizacije Caritas iz Comoa, okrivio je za ‘tragediju’ anti-migrantsku ‘klimu mržnje i netrpeljivosti koja se potiče u gradu.'” Tako je: on tvrdi da je muslimanski migrant ubio pro-migrantskog svećenika zbog anti-migrantskih osjećaja, što nije baš najučinkovitiji način uklanjanja takvog osjećaja.

Talijanski katolički biskupi i Roberto Bernasconi podsjećaju na odlomak iz knjige koju ti biskupi vjerojatno već dugo nisu pročitali: “I zato će im Bog poslati silu zablude, da vjeruju laži.” (2. Solunjanima 2:11)

Kao što sam rekao Church Militant, nitko u medijima, Crkvi ili policiji nije pokušao otkriti je li islamska doktrina koja poziva na nasilje možda bila motiv za ubojstva fra Malgesinija, budući da su sva trojica duboko predani ideji da takva doktrina ne postoji i da je islam religija mira koja nema nikakve veze s terorizmom.

Njima je priznanje da je Mahmoudi Ridha bio motiviran kuranskim odlomcima poput “ubijajte gdje god ih nađete” (2:191, 3:89, 9:5) i “kad se u borbi s nevjernicima sretnete po šijama ih udarajte” (47:4), nezamislivo. Oni ili ne znaju da takvi odlomci postoje ili su sigurni da ih niti jedan musliman ne shvaća ozbiljno ili da bi ikada razmatrao djelovati prema njima. Jedino stajalište preostalo onima koji se toliko neumoljivo ističu poricanjem i svjesnim neznanjem jest inzistiranje da je Ridha “mentalno bolestan”.

Vatikan se naročito založio za takvu vrstu prikrivanja. Prema Vatican News, “Tema bratstva je također prisutna u [papinom] stalnom prigrljivanju migranata, utjelovljeno u njegovom pastoralnom posjetu Lampeduzi. Njegovo potpisivanje Dokumenta o ljudskom bratstvu u Abu Dhabiju 2019. godine označava još jedan primjer predanosti papa Franje promicanju bratske ljubavi.”

Bratska ljubav? Svakako. Ali što se tiče smatranja svih živih bića braćom, i sunitski i šijitski islam podučava da životi nemuslimana nisu jednako vrijedni kao životi muslimana. Reliance of the Traveller, klasični sunitski priručnik islamskog svetog zakona, izravno objašnjava da “odšteta za smrt ili ozljedu žene iznosi polovinu odštete koja se plaća za muškarca. Odšteta koja se plaća za Židova ili kršćanina iznosi jednu trećinu odštete koja se plaća za muslimana. Odšteta koja se plaća za Zoroastrijca iznosi jednu petinu od one muslimana.” (o4.9) Kuran naziva “one koji ne vjeruju među sljedbenicima Knjige”, odnosno Židove i kršćane koji ne prihvaćaju islam, “najgorim stvorenjima”. (Kuran 98:6)

S tim se slaže i Sultanhussein Tabandeh, šijitski autor Muslimanskog komentara na Univerzalnu deklaraciju i ljudskim pravima, koji navodi: “Budući da islam smatra ne-muslimane na nižoj razini vjerovanja i uvjerenja, ako musliman ubije nemuslimana, onda njegova kazna ne smije biti smrt, budući da je vjera i uvjerenje koje posjeduje uzvišenije od one ubijenog čovjeka.”

Ali papa i Katolička crkva i dalje sve to ignoriraju. U međuvremenu će nadolazeća enciklika zavesti milijune katolika u spokojnost koja bi mogla biti kobna. Nije ni čudo što je Mahmoudi Ridha zadao papi glavobolju.

“Ostavite ih! Oni su slijepi vođe slijepcima. A kad slijepac vodi slijepca, oba padnu u jamu.” (Matej 15:14)