WALSH: Ako ste kršćanin, jednostavno ne možete glasati za Bidena

Matt Walsh

Screenshot: YouTube/Wall Street Journal

Bez obzira na to što osjećali prema Trumpu.

Nisam ovdje kako bih tvrdio da kršćanin ima bilo kakvu dužnost glasati za republikance. Republikanska stranka nije službena kršćanska stranka i kršćani prema njoj nemaju nikakvu moralnu ili duhovnu obvezu. Također neću tvrditi da je Donald Trump osoba duboke vjere ili visokog moralnog karaktera, jer ne vjerujem da je ijedno od tih stvari. Što god odlučili na Dan izbora, ono što mogu reći jest da ako ste kršćanin (ili, što se toga tiče, pripadnik bilo koje druge religije), vi jednostavno ne možete glasati za Joea Bidena. Vi to možete, naravno, u smislu da imate pravo i fizičku sposobnost, ali vi ne možete to učiniti opravdano ili na način koji je u skladu s vašim iskazanim svjetonazorom. Razlog je vrlo jednostavan.

Ostavimo po strani pitanje osobnog karaktera. Mislim da je Bidenova reputacija neosporno pristojnog i poštenog čovjeka više zasluga političkog brendiranja nego što ona ima veze sa stvarnosti, no pustimo to. Sve što je zapravo važno jest kakve će stvari Biden raditi. Koje će politike podržati. Koju agendu će slijediti. Koje će zakone rado potpisati. Ne vidim način na koji je moguće biti pristojan čovjek dok istodobno donosim zle politike, pa čak i ako jest, kakva je korist od te pristojnosti? Ako se čovjek nasmiješi dok vas udari po nosu, vaš nos neće biti ništa manje slomljen. A u slučaju Bidena, posljedice su daleko gore od slomljenog nosa.

Šezdeset milijuna djece je već ubijeno pobačajem od Roe protiv Wade, groteskne i sulude odluke Vrhovnog suda koju Biden podupire i koju se obvezao braniti svom svojom silinom. Kao kršćanin, ili jednostavno kao osoba s funkcionalnim moralnim kompasom, ne postoji način na koji možemo minimizirati 60 milijuna ubijenih beba. Prisiljeni smo na to gledati upravo onakvo kakvo jest: kao nezamislivu opakost, povijesno zvjerstvo, nepravdu nesagledivih posljedica. Katolička crkva pobačaj naziva moralnim zlom i teškim prekršajem protiv dostojanstva čovjeka. Joe Biden, “katolik”, u potpunosti podržava i podupire ovo moralno zlo i namjerava osigurati da se to klanje nastavi. Doista, on namjerava financirati to klanje — ili, bolje reći, vas prisiliti da ga financirate.

Nakon što se dugi niz godina protivio financiranju pobačaja od poreznih sredstava, Biden je nedavno preokrenuo svoje mišljenje i odlučio da se američki građani moraju prisiliti pod poslovičnom prijetnjom oružja kako bi financijski pridonijeli istrebljenju djece. Biden sad ne podržava bilo kakva ograničenja na pobačaj. On vjeruje da majke imaju Bogom dano pravo na pogubljenje svog potomstva i planira učiniti sve što je u njegovoj moći kako bi zaštitio to sveto pravo.

Treba napomenuti da je njegova kolegica u utrci još radikalnije infanticidna od samog Bidena. Kamala Harris je s razlogom dobila savršenu 100-postotnu ocjenu od pro-pobačajne skupine NARAL.

To je sve što treba reći o dobrom starom pristojnom Joeu. To je sve što bi kršćanin trebao čuti. Ne postoji način da se kaže “da, ali” nakon što čujemo da političar favorizira kontinuirano masovno klanje beba. Nije da bi nekakva druga činjenica o njemu ili nekakve dodatne stavke na njegovoj političkoj platformi na neki način mogle uravnotežiti stvari. Onako usput, dodatne stavke na njegovoj platformi ionako su same po sebi prilično loše.

Biden je neprijatelj vjerske slobode, zavjetovavši se, između ostalih stvari, da će obnoviti Obaminu politiku koja prisiljava redovnice da omoguće “pristup” kontracepciji. Biden je također rekao da bi mu donošenje orvelijanskog i netočno nazvanog “Zakon o ravnopravnosti” bio jedan od glavnih prioriteta na mjestu predsjednika. Ovaj bi zakon seksualnu orijentaciju i “rodni identitet” učinio zaštićenim kategorijama prema Zakonu o građanskim pravima, što znači da bi muškarac koji se identificira kao žena sad predstavljao žrtvu kršenja građanskih prava ukoliko njegovu samoidentifikaciju ne bi poštovalo, recimo, sklonište za žene kojem traži pristup. Ovo nije samo napad na vjersku slobodu, budući da zabranjuje ljudima koji upravljaju tim organizacijama da djeluju u skladu s njihovim vjerskim i moralnim uvjerenjima, već je i napad na znanost i osnovni zdravi razum.

Vezano uz to, Joe Biden je nedavno podržao ideju da bi osmogodišnji dječak trebao moći provesti transformaciju u djevojčicu. Vjeruje li on doista u to ludilo ili ne, sasvim je drugo pitanje. Činjenica ostaje da se on u najmanju ruku pretvarao da vjeruje u najopasnije i najfantastičnije tvrdnje koje iznose najradikalniji elementi njegove baze i obećao vladati u skladu s tim.

Kad već govorimo o radikalnim elementima, Biden je gorljivi zagovornik i pristaša marksističke organizacija Black Lives Matter — skupine koja se, u svoje slobodno vrijeme između raspirivanja rasnih nereda i poziva na ukidanje financiranja policijskih odjela u većini kriminalom pogođenih zajednica u naciji, također javno obvezala da će “poremetiti” nuklearnu obitelj.

Stavljajući na stranu osobnost, to je ono što Biden podržava. To su stvari koje on zapravo planira učiniti. Doduše, vjerojatno neće slati toliku količinu zlobnih tweetova i njegovi će govori biti manje improvizirani i vjerojatno sadržavati manje nepristojnih riječi (iako ne postoji garancija za ovo potonje). Ali to je samo fasada. Ono što bi svima nama kršćanima trebalo biti najvažnije jest da će on, čak i ako je manje bombastičan u tome, pomoći oblikovati Ameriku u zemlju koja je neprijateljskija prema našoj vjeri i opasnija za našu djecu i koja se temeljitije suprotstavlja nama i onome što vjerujemo. On ne zaslužuje našu podršku, nije je zaradio, čini se da je niti ne želi, pa je stoga ne bi ni trebao ni dobiti. Učinite što želite sa svojim glasom. Samo ga nemojte iskoristiti za potkopavanje samoga sebe i vrijednosti koje su vam navodno drage.

Matt Walsh je pisac, govornik, autor i jedan od najutjecajnijih mladih pripadnika religijske desnice.