HUNTER: Demokrati: Stranka sustavnog rasizma

Derek Hunter

Screenshot: YouTube/Guardian News

Mea Culpa. U Sjedinjenim Državama postoji strukturalni i sustavni rasizam. Neugodna istina jest da ga počinjava, širi i ovjekovječuje ljevica. Rođeni u septičkoj jami sveučilišnih odjela radikalne ljevice, demagoški termini poput bijele privilegije, bjeline ili bijele krhkosti dio su otrovne i opasne ideologije kojoj je cilj podijeliti, a ne ujediniti. Kritička teorija rase i rasna jednakost mogu se sažeti u jednu jedinu izjavu: ako ste bijelac, vi ste rasist, a ako ste osoba od boje, vi ste potlačeni.

Kombinacija bijele krivnje i crnog stradalništva osobito je toksična. Naš samoprozvani “glavni ujedinitelj” Joe Biden uskočio je na vlak rasnog huškanja svojom nedavnom odlukom o ukidanju izvršne naredbe predsjednika Trumpa koja je trebala spriječiti daljnje održavanje treninga raznolikosti za državne zaposlenike i njezine ugovarače. Ovo ne predstavlja ništa novo u demokratskog savijanju tijeka povijesti prema pravednosti. Prosuđivanje ljudi na temelju njihove boje kože, umjesto prema sadržaju njihovog karaktera ima bogatu povijest u Demokratskoj stranci.

Demokrati snose isključivu odgovornost za obranu ropstva, započinjanje Građanskog rata, protivljenje rekonstrukciji, linčovanje crnaca, osnivanje Ku Klux Klana, Jim Crown zakone i segregaciju, glavarine i testove pismenosti. Stranka je glasala protiv 13. amandmana (okončanje ropstva), 14. amandmana (crno državljanstvo) i 15. amandmana (crno pravo glasa), opstruirala Zakon o građanskim pravima 1960. godine (ukidanje glavarine) i pokušavala opstruirati Zakon o građanskim pravima 1964. godine najduljom opstrukcijom u povijesti Senata.

Građanski rat nije bio Sjever protiv Juga, kao što je istaknuto u raspravama Lincolna i Douglasa u sjevernoj državi Illinois. Bila je to bitka Demokrata protiv Republikanaca. Zloglasna odluka Dred Scott (crnci su imovina) 1857. godine bila je odluka Vrhovnog suda u kojem je 7 demokratskih sudaca glasalo za, a 2 republikanska protiv. Do 1900. godine, više od 10 republikanaca služilo je u Kongresu. Demokrati nisu odabrali niti jednog jedinog crnog kongresmena sve do 1935. godine. A svaki crni senator do 1979. godine bio je republikanac. Kad su se savezne trupe povukle s Juga nakon završetka rekonstrukcije, ponovno su se pojavili bijeli supremacistički zakoni demokrata koje je provodila paravojna ruka Demokratske stranke, KKK i koja je korištena za suzbijanje crnaca da glasaju za republikance.

Demokrati su također i stranka pobačaja. Planirano roditeljstvo, koje je osnovala eugenička rasistkinja Margaret Sanger, stvoreno je kako bi eliminiralo “nepoželjne”. To traje do današnjih dana, a najbolji primjer je New York City, gdje je pobačeno više crnih beba nego ih je rođeno.

Demokrat Woodrow Wilson ponovno je segregirao mnoge savezne agencije i prikazivao rasistički film Rođenje nacije u Bijeloj kući. Demokrat FDR odbio je pozvati četverostrukog olimpijskog pobjednika Jessieja Owensa (vjernog republikanca) u Bijelu kuću (pozvao je samo bijele sportaše) i zatvorio je 120.000 japanskih Amerikanaca. Eisenhower je ponovno integrirao vojsku i prisilio integraciju škola u Little Rocku mimo želja demokratskog guvernera Orvala Faubusa. Rasistički demokrat LBJ pokrenuo je socijalnu državu i rekao: “Natjerat ću te n#@!re da sljedećih 200 godina glasaju za demokrate”, ističući činjenicu da je demokratima stalo do crnih glasova, ali ne i do crnaca. Socijalna država desetkovala je crne obitelji do točke u kojoj 77 posto crne djece odrasta bez očeva. JFK je prvi koji je spomenuo afirmativnu akciju 1961. godine, ali Nixon je bio taj koji ju je donio 1971. godine.

Demokratski rasni huškači Jessie Jackson i Al Sharpton potiču crno stradalništvo. Stranka promiče politiku rasnog identiteta zbog katastrofalnog neuspjeha svojih politika koje i dalje nanose štetu crncima i pokazuje svoj kontinuirani prezir prema njima. Protivljenje odabiru škole zadržava crnce u lošim školama. Politički korektno provođenje zakona ostavilo je crnce žrtvama nasilnih zločina. Godine 2019., policija je ubila 9 nenaoružanih crnaca (ta brojka iznosi 19 za bijelce), dok je 2018. godine više od 2.000 crnaca ubijeno od ruku drugih crnaca, a demokrati drže monopolsku kontrolu u SVIM gradovima iz kojih čujemo i u kojima vidimo nevolje crnaca: Baltimore, Chicago, Detroit…

Kad bi demokrati doista željeli pomoći crncima, oni bi tretirali pobačaj kao tragediju, podržali izbor škole, radili na okončanju propale socijalne države, odustali od ideje ukidanja financiranja policije, promicali napredak zasnovan na zaslugama i karakteru, a ne na količini melanina u vašoj koži, okončali otvorene granice koje preplavljuju tržište s jeftinom radnom snagom i kradu radna mjesta crnim Amerikancima, okončali svoju podršku zakonima o minimalnoj plaći koji vode do veće nezaposlenosti crnaca i ukinuli svoju mantru o socijalnoj pravdi koja je jednakost skupine, a ne pojedinca, što je anatema američkim utemeljiteljskim načelima. Znam, to su puste želje. Stoga, kad god čujete da demokrati nazivaju republikance rasistima, znajte da u psihologiji za to postoji jednostavan izraz: projekcija.