7 načina na koje je kršćanstvo upropastilo znanost

The Babylon Bee

Kršćanstvo upropaštava sve, osobito znanost. Svi znaju da bi znanstvenici, kad ne bi bilo kršćanstva, riješili sve naše probleme i vjerojatno bi dosad imali leteće automobile.

Evo 7 važnih načina na koje je kršćanstvo u potpunosti upropastilo znanost za sve:

  • Kršćanin je otkrio gravitaciju, koja nas sve drži bespomoćno prikovanima za zemlju: Gravitacija nas sve zadržava dolje i sprječava da letimo nebom poput jata lijepih ptica. Baš ti hvala, Newtone!
  • Kršćanski znanstvenici štuju Boga, zbog čega se drugi znanstvenici osjećaju pomalo krivima kad se žele igrati boga: Hvala, ali nećemo zbog toga osjećati krivnju, hvala lijepo.
  • Kršćani su stvorili antibiotike, koji su uništili proces prirodne selekcije spašavajući živote: Stvarno — trebaju li nam doista svi ti stari ljudi? Znanost nam vjerojatno govori da ne. Opstanak najsposobnijih, bako!
  • Bog je stvorio svijet iz ničega, čime je uzrokovao da sve što su od tada znanstvenici postigli izgleda prilično jadno: Bog doslovno govori da znanost nije važna, jer ne želi dopustiti da znanstvenici stvaraju materiju iz ničega. On je svemiru dao definitivni početak, pa čak ne mogu poricati da je sve stvoreno u određenom trenutku. Tužno!
  • Kršćanstvo doprinosi štetnoj prenaseljenosti Majke Zemlje ljigavim ljudima: Znamo da su ljudi najveća prijetnja zemlji, ali kršćani ih i dalje nastoje zaštititi, čak i one nerođene. Oni također imaju puno beba i produljuju ljudsku rasu. Neznalice!
  • Znanstvenu metodu je stvorio pobožni kršćanin, što opterećuje znanstvenike restriktivnim fundamentalističkim pravilima: Znanstvena metoda ograničava našu znanost. Mi smo umorni od fundamentalističkih kršćana koji uvijek nameću stroga pravila. Živite malo, za Boga miloga!
  • Kršćanstvo daje ljudima transcendentni smisao i svrhu izvan njih samih, što je totalno jadno i protiv znanosti: Znanost bi bila mnogo zabavnija kad bismo mogli razmatrati ideje poput eugenike i prčkanja po DNK te stvoriti rasu robota koji bi porobili čovječanstvo bez ikakvih briga o moralnosti i objektivnoj istini. Što bi ipak moglo poći po zlu?

 

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.