FEDER: 7 razloga zašto su demokrati opsjednuti rasom

Don Feder

Demokratu je gotovo nemoguće proći kroz dan, a da ne kaže nešto o rasi — nešto doista glupo.

Prošlog je tjedna Linda Thomas-Greenfield, Bidenova veleposlanica u UN-u, rekla da je bijela supremacija “utkana u naše osnivačke dokumente [uključujući Ustav] i načela”. Znate, poput “svi ljudi su stvoreni jednakima” i “obdareni od svojeg Tvorca određenim neotuđivim pravima”. Morate biti član Klana kako biste povjerovali u te stvari.

Na Međunarodni dan borbe protiv rasne diskriminacije Ujedinjenih Naroda, (Crvena Kina, koja praktički vodi UN, sustavno diskriminira rasne manjine koje bi mogle osporiti njezinu vladavinu), Joe Biden — koji je svojedobno izjavio da će školski autobusi stvoriti “rasnu džunglu” — ponovno je naciljao na “sustavni rasizam i bijelu supremaciju” za koje kaže da već dugo opsjedaju naše zakone i institucije.

“Rasizam je stvaran u Americi i oduvijek je bio”, zakriještala je Kamala Harris, koja je tijekom preliminarnih demokratskih izbora Bidena praktički nazvala rasistom.

Ako sustavni rasizam i bijela supremacija nisu dovoljni, ljevica inzistira da se također suočimo s “institucionalnim rasizmom”, “bijelom privilegijom”, “bijelom krhkošću” (bijelci koji odbijaju priznati svoj rasizam) i “bjelinom” — kako bismo dosegnuli obećanu zemlju “rasne pravde”, “rasne jednakosti” i “rasne pravičnosti”.

Demokrati nazivaju rasizmom sve što osporava njihovo loše upravljanje — uključujući izbornu reformu Georgije (pokušaj “obespravljivanja manjina”), posjedovanje oružja (2008. godine, Obama je rekao da se stanovnici središnje Amerike očajnički drže oružja i “antipatije prema ljudima koji nisu poput njih”), izborni kolegij, opstrukciju u Senatu (“ostatak Jima Crowa”), zakone o glasačkim iskaznicama, kapitalizam i Ustav.

To je poput: “Bok, ja sam demokrat. Pustite me da se žalim i cvilim (dok kukam i plačem) u vezi rasizma.”

Zašto je ljevica opsjednuta rasom? Iz perspektive politike moći, to ima savršenog smisla. Evo sedam razloga zašto ljevica nastavlja forsirati svoje buncanje o rasizmu.

1. Ljevici je potreban novi proletarijat — Prema marksističkoj teoriji, Boljševička revolucija trebala je potaknuti revolucije diljem svijeta. To se nije dogodilo jer su radnici odbili prihvatiti dodijeljenu im ulogu. Ovaj je neuspjeh doveo do kulturnog marksizma koji je 1960-ih godina dominirao u redovima Nove ljevice i (putem McGovernizma) Demokratskom strankom post-Watergate ere. U svojoj potrazi za zamjenskim proletarijatom, ljevica je prvo isprobala studente, a potom žene. To nije donijelo zadovoljavajuće rezultate. S rasom, oni su pronašli način organiziranja, agitiranja i stvaranja kaosa koji onemogućava vladavinu bilo kome drugom.

2. Još jedan razlog za mržnju Amerike — Mržnja prema Americi je postala sine qua non moderne Demokratske stranke. Svojim Projektom 1619., New York Times reklamira laž da je Amerika započela kao “robovlasteokracija”. Rasa ljevici pruža višestruke mogućnosti preziranja Zemlje slobodnih — ropstvo, segregacija, ono što nazivaju genocidom autohtonih Amerikanaca, eksploatacija azijske radne snage, zatočenički logori u Drugom svjetskom ratu i tako dalje. Rasno utemeljeni anti-amerikanizam pokreće ljevicu više od socijalizma i environmetalističke histerije.

3. Izgovor za stvaranje novih programa i trošenje tona novca — Prema stranci secesije, “institucionalni rasizam” se može riješiti na dva načina — Tjeranjem bijele Amerike da prizna svoju krivnju i na trajnu pokoru te otvorenom čekovnom knjižicom. Čak se i potrošnji na COVID i klimatske promjene daje rasna dimenzija. Budući da govore kako manjine nesrazmjerno pate od ovih kriza, potrošnja na njih mora biti nesrazmjerno veća. Reparacije bi predstavljale krunski dragulj socijalne potrošnje. Kako bi se iskupili za stoljeća rasizma, slavina će uvijek biti otvorena. Reparacije će zahtijevati još jednu birokraciju koja će nadgledati njezino poslovanje, što će naposljetku otvoriti nove mogućnosti u korist favoriziranih birača i obilje radnih mjesta. To je razlog zašto su se potrošački drogeraši poput kalifornijskog guvernera Gavina Newsoma obvezali imenovati savjetodavna povjerenstva za reparacije, koje će donijeti unaprijed određene zaključke. Potrošnja predstavlja žilu kucavicu Demokratske stranke. Reparacije će osigurati beskrajne transfuzije.

4. Napad na kapitalizam — Demokrati uvijek traže nove i uzbudljive načine kako potkopati ekonomski sustav koji je Ameriku učinio snažnom i prosperitetnom. Budući da slobodno tržište ne donosi svima jednaki prosperitet (za razliku od socijalizma, koji ravnomjerno nanosi bijedu), za kapitalizam se tvrdi da je rasistički.

5. Demoraliziranje srednje klase/marginaliziranje većine. Čak i ako nitko u povijesti vaše obitelji nije posjedovao roba, koristio segregirani šalter za ručak ili imao rasni animus, mogu vas natjerati da se osjećate krivim zbog svoje boje kože. (Poput nacista, demokrati vjeruju u rasnu krivnju.) To je također način zastrašivanja. Ako ne podržavate Black Lives Matter i otvorene granice, smatrat će vas rasistom. A to ne biste željeli, zar ne?

6. Zadržavanje manjina u konstantnom previranju — Razmišljajte o Black Lives Matter, vlč. Al Sharptonu i ostatku industrije rasne krivnje kao o šok trupama Demokratske stranke. Svaka policijska pucnjava demokratima predstavlja još jednu priliku za smanjivanje proračuna i učinkovito vezanje ruku lokalne policije. Poruka: Mi smo vaši prijatelji, dok vas republikanci, koji pozivaju na nepristranu primjenu pravde, mrze.

7. Zadržavanje crnih glasova u demokratskoj koloni — U posljednjoj kampanji, Biden je rekao crnom voditelju radio emisije: “Ako imate problem otkriti jeste li za mene ili Trumpa, vi niste crni.” (Gosp. Gnjusni se kasnije ispričao, pripisujući opasku gerijatrijskoj razigranosti.) U kampanji 2012. godine, tadašnji potpredsjednik Biden rekao je afroameričkoj publici da će republikanski kandidat Mitt Romney “sve vas vratiti u lance”. Poput psa koji se vraća svojoj bljuvotini, demokrati se nastavljaju vraćati ovoj temi: “Republikanci vole zastavu Konfederacije.” “Republikanska stranka slavi policijsku pucnjavu poslovično ‘nenaoružanog crnog muškarca’.” Naravno, što drugo mogu reći: “Hej, glasajte za stranku koja je uništila crnu obitelj?” ili “Glasajte za stranku koja Afroamerikance želi držati u trajnom stanju ovisnosti?”

Demokrati još uvijek nisu smislili način na koji će potrošnju za infrastrukturu povezati s rasom. Ne brinite; to uskoro učiniti.