FEDER: 100 godina Komunističke partije Kine

Don Feder

Danas se obilježava 100. obljetnica osnivanja Komunističke partije Kine 1. srpnja 1921. godine. Molim da se suzdržite konfeta i balona.

To je 100 godina i ocean krvi.

Bilo je to stoljeće pokolja: Kineski građanski rat (2,2 milijuna mrtvih), Veliki skok naprijed (15 do 55 milijuna mrtvih), Kulturna revolucija (do 20 milijuna mrtvih), osvajanje Tibeta, Tiananmenski trg, Politika jednog djeteta (uključujući prisilne pobačaje i sterilizacije), pokoravanje Hong Konga, Ujguri u koncentracijskim logorima (od 2017. godine zatvoreno više od milijun ljudi), propusni laboratorij u Wuhanu (do sad 3,94 milijuna smrtnih slučajeva širom svijeta).

Što se tiče Narodnog prostora ograđenog bodljikavom žicom Kine, evo nekoliko stvari za razmatranje:

  • Kabal u Peking ne predstavlja legitimnu vladu. To je kriminalna banda koja vlada nacijom pomoću sile.
  • Kineske komunjare su okorjeli lažljivci. Obećali su Hong Kongu poluautonomiju na 50 godina (“Jedna zemlja, dva sustava”). Tinta se nije ni osušila na sporazumima koji su suverenitet prenijeli s Britanije na Kinu, a Crveni Kinezi su ih već počeli kršiti.
  • Kako se komunjare mogu izvući s nazivanjem svog režima Narodnom Republikom Kinom, kad narod ima manje veze s njezinim upravljanjem nego što ja imam s upravljanjem General Motorsa? Lako. Partija je prethodnica Proletarijata. Partija je sveznajuća. Partija zna što je dobro za narod jer je on preslab ili preglup kako bi razumio koji su njegovi interesi. Stoga, Partija ima pravo i dužnost govoriti u ime naroda.
  • Tisućljetni Reich trajao je desetak godina. Sovjetski Savez je službeno postojao 69 godina. Narodna Republika Kina bavi se tiranijom već 72 godine i još je uvijek jaka.
  • To što je Peking uspio presaditi elemente slobodnog tržišta u totalitarni sustav rezultiralo je đavolski opasnom mutacijom.
  • U svom odnosu s NRK-om, američke su korporacije suučesnici u genocidu.
  • Traženje od Bidena i kompanije da zauzda Kinu je poput očekivanja da će se Flopsy, Mopsy i Cottontail sučeliti sa Zlatnom Hordom.
  • U svibnju je Šaputavi Biden rekao kako Kina “vjeruje da će nas posjedovati za 15 godina”. U isto vrijeme, rekao je da je Putin “ubojica”. Danas je ruski oligarh “dostojan protivnik”. Bidenov stav o Xiju će vjerojatno evoluirati u “časnog konkurenta”.
  • Kineske komunjare gledaju Ameriku očima lešinara. Oni vide SAD preplavljene neslaganjem i podjelama. Oni vide predsjednika koji je jedva okomit i rijetko koherentan. Oni vide vladu koja čak nije u stanju održati red u svojim najvećim gradovima. Oni vide naciju u kojoj se rasna paranoja usađuje u škole, dok se u vojsci podučava mržnja prema samom sebi. Oni nas gledaju na način na koji nasilnik iz školskog dvorišta gleda mršavo dijete u naočalama s džepovima ispunjenim novcem.
  • Ako dođe do još jednog Svjetskog rata, katalizator će biti sulude teritorijalne ambicije komunističke Kine (uključujući aneksiju Tajvana).

Hruščov je 1950. godine rekao da će nas zakopati. Xi je odabrao grobno mjesto.