PRAGER: Ovu invaziju su omogućili… zapadni environmentalisti

Dennis Prager

Screenshot: YouTube/Channel 4 News

Već više od 40 godina, environmentalistički pokret upozorava da je globalno zatopljenje rezultat čovjekovog izgaranja fosilnih goriva i da predstavlja “egzistencijalnu prijetnju” čovjeku i drugom biološkom životu.

Ovo je jedna od mnogih grandioznih laži koje ljevica koristi kako bi preoblikovala, ako ne i uništila, Zapadnu civilizaciju. Druge grandiozne laži korištene za postizanje tog rezultata uključuju optužbu da je Amerika sustavno rasistička; da je nasilni zločin rezultat rasizma i siromaštva; da muškarci mogu rađati; da su spol i rod “nebinarni”; i da je bivši predsjednik Donald Trump bio ruska marioneta.

Sad bi trebalo biti više nego očito da “Zeleni”, environmentalistički pokret — a ne globalno zatopljenje — predstavlja egzistencijalnu prijetnju čovječanstvu. Po prvi put od kubanske raketne krize 1962. godine, svijet se suočava s mogućnošću nuklearnog rata. Rusija otvoreno prijeti korištenjem nuklearnog oružja ako Zapad stane u obranu Ukrajine i stavila je svoje snage u stanje nuklearne pripravnosti. S obzirom na mogućnost da je ruski predsjednik Vladimir Putin poremećen, prijetnja je daleko stvarnija nego što je bila 1962. godine kad je lider Sovjetskog Saveza bio Nikita Hruščov. Putin vjeruje da on utjelovljuje Rusiju (kao što je Hitler za sebe vjerovao da utjelovljuje Njemačku). Hruščov nije vjerovao da utjelovljuje Rusiju.

Da nije bilo zelenog pokreta, Putin ne bi bio toliko uvjeren da se može izvući s invazijom na Ukrajinu. Tijekom Trumpovog predsjedništva, kao i zbog njegovih politika, Sjedinjene Države su po prvi put postale neovisne o inozemnoj nafti. Unutar nekoliko mjeseci od preuzimanja vlasti, Demokratska stranka, ekstenzija environmentalističkog pokreta, prisilila je Amerika na vraćanje ovisnosti o inozemnoj nafti, uključujući i ruskoj nafti. Dužan environmentalistima, kandidat Joe Biden je davao obećanje za obećanjem da će smanjiti proizvodnju nafte i plina: nema novog frackinga na državnom zemljištu, nema bušenja na aljaškom Arktiku i zatvaranje naftovoda Keystone.

Dakle, zahvaljujući environmentalistima, ne samo da je Amerika ponovno ovisna o inozemnoj nafti, već je i Njemačka ovisna o ruskoj nafti. Angela Merkel, još jedna u nizu budalastih Nijemaca, čak je zatvorila njemačke nuklearne reaktore — što su zeleni u Njemačkoj pozdravili. Oni su to pozdravili — usprkos činjenice da je nuklearna energija jedina održiva energija bez ugljika koja može napajati zemlju — jer environmentalistički pokret nije ni približno zainteresiran za očuvanje okoliša koliko je za restrukturiranje društva. Environmentalistički pokret je jednako zainteresiran za zaštitu okoliša koliko je komunistički pokret bio za zaštitu radnika ili pokret za ukidanje financiranja policije za zaštitu crnaca.

Demokrati su preuzeli vlast 2021. godine. Prosječna zaključna cijena nafte 2020. godine bila je 39,38 dolara po barelu; zaključna cijena nafte 2019. godine bila je 56,99 dolara po barelu. Dok ovo pišem, cijena nafte iznosi 138 dolara po barelu. Ova ekstremno visoka cijena energije — izravna posljedica environmentalističkih politika Demokratske stranke i liberalnih i lijevih stranaka u Europi — jedan je od dva glavna razloga sve veće stope inflacije. (Drugi razlog je rezultat još jedne demokratske politike: tiskanje bilijuna dolara.)

Ozbiljna inflacija dovodi do vrlo loših stvari. Nacisti nisu došli na vlast zahvaljujući svom antisemitizmu ili čak radi Versajskog ugovora koliko zbog užasne inflacije pod Weimarskom Republikom.

I svakog trena, Bidenova će administracija objaviti svoj sporazum s Iranom koji će Iranu omogućiti priljev milijardi dolara za svoju naftu. Još jedna pobjeda za Bidena, demokrate i environmentaliste. Ovaj će sporazum, kojim su posredovali — nevjerojatno — ruski diplomati, omogućiti Iranu sponzoriranje svjetskog terorizma, oživjeti iransku ekonomiju i nastavak potrage za nuklearnim bombama.

No, ništa od svega ovoga nije važno Bidenu, Demokratskoj stranci, New York Timesu ili bilo kojoj ljevičarskoj instituciji — toliko je snažan stisak environmentalističkog kulta i toliko su utjecajni über bogati environmentalisti koji podržavaju ljevicu. Oni bi radije gledali uništenje Ukrajine, potencijalni nuklearni rat i desetkovanje svjetske ekonomije nego dopustili fracking, bušenje ili čak naftovod između Kanade i Sjedinjenih Država.

Briga za okoliš je dobra stvar, ali environmentalistički pokret nije.

Environmentalisti koriste okoliš kako bi stvorili socijalnu revoluciju, baš kao što su komunisti koristili radnike za stvaranje socijalne revolucije.

Njegovi aktivisti su fanatici.

Njegova posljedica je nihilizam.

Environmentalisti su, namjerno ili ne, u dosluhu s Putinom kako bi potkopali Ameriku i Zapad.

Dennis Prager je američki radijski voditelj i publicist te jedan od istaknutih predstavnika američkih konzervativnih intelektualnih krugova početkom 21. stoljeća. Najpoznatiji je po pokretanju obrazovne zaklade “Prager University”, koja u petominutnim videozapisima proučava i razjašnjava brojna politička, povijesna i ekonomska pitanja s konzervativnog gledišta.