KLAVAN: Demokrati idu naprijed u prošlost [Satira]

Andrew Klavan

Screenshot: YouTube/MSNBC

Ovo što slijedi je satira.

Vrijeme je da pogledamo najnovije demokratske kandidate za predsjednika.

Među vodećim kandidatima do sada je Bernie Sanders, koji je objavio svoj novi kampanjski slogan, “Naprijed u prošlost”. Živahni 77-godišnji staljinist dramatizirao je svoj ulazak u utrku odvevši zaposlenika kampanje u podrum gdje ga je upucao u potiljak kako bi podsjetio javnost kako su se stvari rješavale u Sovjetskom Savezu kad je on bio tamo na medenom mjesecu tijekom svoje mladosti. Sanders radi na platformi uništavanja američke ekonomije i stvaranja novog američkog života koji se sastoji od stajanja u redovima za kruh i mukotrpnog rada sve do neizbježnog kolapsa u kaos.

Još jedna demokratska nada je senatorica Kamala Harris, koja je objavila svoju kandidaturu ženskim pidžama partijem sa skupinom hihotajućih novinarki CNN-a tijekom kojeg su isprobavale slatku odjeću, pušile malo trave i tračale je li stranački glavonja Willie Brown bio dobar u krevetu kad je varao svoju suprugu, spavao s Kamalom te joj potom davao prestižna politička imenovanja. Harris je također objavila svoju glazbenu kompilaciju za raspoloženje prije nego je detaljno opisala svoju platformu univerzalnog besplatnog siromaštva, govoreći da svaki Amerikanac ima pravo na život na ulici popločanoj beskućnicima s barem jednom mačkom koju mogu skuhati za večeru na bilo kojoj vatri od zapaljenog smeća koja ih je održavala toplima.

Treća po redu je senatorica Elizabeth Warren, čiji slogan je “Više ne lažem o svom podrijetlu”. Warren je objavila svoju kandidaturu dirljivim govorom o tome kako su njezina mama i pawpaw sjedili oko logorske vatre i pod totemom pričali priče djeci o njihovoj borbi za brak usred silnih predrasuda prema američkim Indijancima o kojima su iz nekog razloga slušali. “Mama i pawpaw bili su dvoje najvećih lažljivaca koje sam ikad susrela”, rekla je Warren publici, članovima američke konjice. “I ako budem izabrana, ulovit ću ih i natjerati da plate za svoje zločine.”

Dosad je oko 417 demokrata objavilo da se neće natjecati. Ostali su unutra.

Andrew Klavan je američki konzervativni pisac, novinar, scenarist, politički komentator i voditelj podcasta “The Andrew Klavan Show” na Daily Wireu.