BOMBERGER: ‘Pro-izbora’ je oduvijek bila prijevara

Ryan Bomberger

Screenshot: YouTube/The Atlantic

Eufemizmi su oduvijek bili namijenjeni da zvuče istinito, a ne da budu istiniti. Zapravo, oni namjerno pokušavaju spriječiti ljude da saznaju istinu.

Reproduktivna sloboda. Ženska zdravstvena zaštita. Reproduktivna pravda. Pravo žena na izbor. Sve to nije samo pametno, već i lukavo brendiranje. Ali s fatalnim posljedicama.

“Pravo na život je kratko, privlačno, sastavljeno od jednosložnih riječi — važna stvar u engleskom jeziku. Nama je potrebno nešto usporedivo. Čini se kako bi Pravo na izbor obavilo posao.” Ovo su riječi u memorandumu iz 1972. godine pokojnog episkopalnog svećenika Jimmyeja Kimmeya koji je zaslužan za kovanje varljive fraze “pro-izbora”.

Od tog je trenutka većina vodećih američkih vijesti prigrlila propagandu “pro-izbora” dajući javnosti gotovo nikakvog izbora da čuje istinu. Posljednji put kad su veliki informativni mediji poduzeli pravi istraživački rad kako bi pogledali dalje eufemizma bilo je 1978. godine s fantastičnom serijom Chicago Sun-Timesa po nazivom “Profiteri pobačaja“. Mi danas nemamo takvu vrstu mainstream novinarske volje (zbog čega su David Daleiden i Sandra Merritt heroji u razotkrivanju korumpirane industrije pobačaja).

Evo samo nekoliko primjera prijevare koju predstavlja pokret “pro-izbora”:

Glavni državni odvjetnik Kalifornije, Xavier Becerra (danas šef Odjela za zdravstvo i socijalne usluge ili HHS-a) , tužio je centre za trudnoću i pokušao ih prisiliti na promicanje pobačaja. (Vrhovni sud ga je, srećom, osujetio u tome.) To nije “pro-izbora”.

Planirano roditeljstvo i druge organizacije koje se bave pobačajem bore se protiv zakona “Pravo žena da znaju” (koji majkama pruža sveobuhvatne informacije o pobačaju, njegovom utjecaju i dostupnim resursima ukoliko odaberu život). To nije “pro-izbora”.

Planirano roditeljstvo demonizira posvojenje lažno tvrdeći: “Psihološke reakcije na pobačaj daleko su manje ozbiljne od onih koje doživljavaju žene koje svoju neželjenu trudnoću dovode do kraja i daju svoje dijete na posvajanje.” To nije “pro-izbora”.

“Moje tijelo! Moj izbor!” političari i aktivisti zahtijevaju da sva tijela američkih poreznih obveznika financiraju nasilje pobačaja putem Obamacare-a, Medicaid-a, državnih Medicaid programa i s više od pola milijarde dolara godišnje za Planirano roditeljstvo. To nije “pro-izbora”.

NARAL Pro-Choice America godinama je pokušavao zatvoriti alternative pobačaju lažno označujući (državno certificirane) medicinske klinike za trudnoću kao “lažne klinike” i kao “podmuklu prijetnju reproduktivnoj slobodi“. (Vlastiti osnivač NARAL-a, dr. Bernard Nathanson, priznao je da je NARAL bio serijski lažov, osobito što se tiče njihove izmišljotine da je prije Roea od ilegalnih pobačaja godišnje umiralo 5.000-10.000 žena; službene brojke su bile 160.) To nije “pro-izbora”.

Godine 2019., centri za pomoć u trudnoći i medicinske ambulante distribuirale su 1,3 milijuna pelena, 2 milijuna odjevnih predmeta za bebe, 50.000 autosjedalica i kolica te stotine tisuća drugih artikala materijalne potpore. Pružili su tečajeve roditeljstva za 291.000 klijenata. Sve besplatno. Planirano roditeljstvo pružilo je nula tih predmeta i usluga. To nije “pro-izbora”.

HHS predsjednika Bidena izbrisao je Trumpovo Pravilo o zaštiti života, prebacivši sredstva Planiranom roditeljstvu i naložio medicinskim profesionalcima da sudjeluju ili upućuju na pobačaj. To nije “pro-izbora”.

ACLU je tužio katolički bolnički sustav zbog odbijanja usluge pobačaja u skladu s njihovim pravima iz Prvog amandmana. To nije “pro-izbora”.

Kao što je otkriveno u snažnom dokumentarcu Hush, liječničke udruge namjerno skrivaju pažljivo dokumentirane rizike od prijevremenog poroda i trostruko negativne rizike od raka dojke koji proizlaze iz induciranog pobačaja. To nije “pro-izbora”.

Ekstremističke pro-pobačajne skupine, Planirano roditeljstvo i Ženski marš nedavno su proglasili “Ljeto bijesa” dok su medicinske klinike i pro-life organizacije bombardirane, vandalizirane i meta prijetnji (na muk naših pro-pobačajnih političara, predsjednika i celebritija). To nije “pro-izbora”.

LGBT skupine, poput Lambde Legal i ACLU, sustavno rade na zatvaranju vjerskih agencija za posvajanje koje vjeruju da ranjiva djeca koja su pobjegla od nasilja ili izađu iz sustava udomiteljstva zaslužuju majku i oca. To nije “pro-izbora”.

Predvodnik u lažnim vijestima, MSNBC, izjavljuje da posvojenje “nije uvijek siguran put, osobito za crnu i smeđu djecu”, istodobno promičući svoju besmrtnu podršku pobačajima u crnoj zajednici. Pobačaj je vodeći ubojica crnih života u Americi. To nije “pro-izbora”.

Vođa senatske većine, Chuck Schumer, zaprijetio je konzervativnim sucima Vrhovnog suda nasilnom retorikom na pro-pobačajnom skupu: “Želim ti reći Gorsuch, želim ti reći Kavanaugh, pokrenuli ste vrtlog i platit ćete za to. Nećete znati što vas je snašlo ako nastavite s ovim užasnim odlukama.” To nije “pro-izbora”.

Pomahnitali pro-pobačajni aktivist s napunjenim pištoljem upravo je uhićen jer je želio ubiti suca Bretta Kavanaugha jer se priklonio većini u procurjelom nacrtu Dobbsovog mišljenja koje poništava odluku Roe protiv Wadea. To nije “pro-izbora”.

Amerika ima nekoliko desetljeća star pro-pobačajni pokret koji slavi nasilje, umanjuje našu ljudskost, potkopava Ustav i zahtijeva nejednakost između žena i muškaraca. To je pokret čiji su pravosudni saveznici poništili namjeru i riječi 14. amandmana kako bi potaknuli pravo klanja nedužnih. To je pokret koji neumorno radi na uklanjanju bilo kakvih standarda za tvrtke koje se bave pobačajem, a kojih se medicinske ustanove moraju pridržavati. To je pokret koji ignorira kolateralnu štetu žena koje su umrle od legalnih pobačaja. To je pokret koji je posvećen osiguravanju ostanka samo jednog izbora: samonadziruće, neodgovorne industrije pobačaja koja nekažnjeno ubija i koju financiraju porezni obveznici.

To nije pro-izbora. To je lažni izbor. I ubija one koji nemaju izbor više od 2.300 puta dnevno u našoj naciji. Kao posvojenik začet u silovanju, ali usvojen u ljubavi, kao otac posvojitelj, kao suprug nevjerojatnoj ženi koja je odbila nasilje pobačaja kad je bila samohrana majka, nastavit ću razotkrivati prijevaru koja cilja na ranjive i iskorištava strah u svrhu profita. Nastavit ću osvjetljavati inherentni u neopozivu vrijednost koju svi posjedujemo. Nastavit ću pomagati zadovoljiti potrebe onih koji se suočavaju s neplaniranim trudnoćama putem naše organizacije (The Radiance Foundation), pro-life centara za trudnoću, domova za rodilje i agencija za posvajanje.

Dok ljevica vodi svoje “Ljeto bijesa”, pro-life pokret će nastaviti svoje “Ljeto ljubavi”. Nastavit ćemo pokazivati kako brinemo o ljudima, dok se pro-pobačajni aktivisti tragično usredotočuju na to kako zastrašiti ljude.