Glava Ocasio-Cortez ostala zaglavljena u kanti, novinari požurili objasniti zašto je to zapravo bio genijalan potez

The Babylon Bee

WASHINGTON, D.C. — U srijedu je newyorškoj zastupnici Alexandriji Ocasio-Cortez nekako glava zapela u kanti. Čulo se kako viče: “Tko je ugasio svjetla?”, dok se opetovano punom brzinom zaletavala u zidove. Republikanci su smjesta prigrabili ovu priliku, koristeći je kao dokaz da je Ocasio-Cortez “malo tupasta”. S druge strane, mnogi novinari su skočili u obranu Ocasio-Cortez, govoreći da je njezina čvrsto zaglavljena glava u plastičnoj kanti dokaz da je inteligentna i dinamična političarka.

“Mnogi ljudi jednostavno ne posjeduju njezinu znanstvenu znatiželju i inteligenciju”, rekao je komentator MSNBC-a Chris Hayes. “Netko neradoznao poput Trumpa nikad ne bi pogledao kantu i pitao: ‘Bi li moja glava mogla stati unutar toga?’ Ali Ocasio-Cortez neustrašivo uranja naglavačke u takva pitanja.”

“Ona iznosi hrabru izjavu”, rekao je CNN-ov Chris Cuomo. “Kanta na njezinoj glavi je iz Walmarta, a ona jasno i glasno izjavljuje da su nas korporacije sve zaslijepile.”




Mnogi aktivisti su također branili Ocasio-Cortez na Twitteru, iako su se činili zbunjenima u vezi načina kako je obraniti. Neki su govorili da su kante važne za društvo, dok su drugi pozivali na uništavanje svih kanti.

Što se tiče Ocasio-Cortez, ona je udvostručila svoje napore i odbija se ispričati, iako je incident uzrokovao veliko kašnjenje domarskom osoblju na Capitolu.

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.