Marvel najavio reboot Kapetana Amerike kao Kapetana Globalizma

The Babylon Bee

NEW YORK, NY — U želji da Kapetan Amerika postane privlačniji modernoj publici, Marvel je u ponedjeljak najavio da će ikonski strip i filmski junak u rebootu franšize postati Kapetan Globalizam.

“Sama ideja Amerike je uvredljiva i zastarjela”, rekao je zastupnik Marvela. “Postoje milijarde ljudi koji se ne mogu poistovjetiti s Kapetanom Amerikom zbog njegovog uznemirujućeg imena i sirovog zvijezde-i-pruge dizajna njegove uniforme i štita. Oni će se mnogo prisnije osjećati u društvu ‘Capa’ sad kad je njegov cilj rušenje svih granica i ujedinjenje svih stanovnika svijeta pod Novim Svjetskim Poretkom.”

Marvelov reboot će uključivati nekoliko novih stripovskih izdanja, uključujući Kapetan Globalizam: Smrt američkoj sagi, Heroj ranije poznat kao Kapetan Amerika i Kapetan Globalizam se udara štapom kako bi se iskupio za prošle zločine protiv čovječanstva.




Cap više nikoga neće udarati, već će jednostavno koristiti diplomaciju kako bi riješio probleme. On će nazivati situacije “problematičnima” i govoriti stvari poput “to nije to, šefe” na Twitteru kako bi ostvario svoje ciljeve. U jednoj sceni iz prvog nastavka Smrt Americi, Steve Rogers se susreće s reinkarniranom Crvenom Lubanjom, koji podiže vojsku zombi terorista kako bi digao Ameriku u zrak. Rogers se jednostavno nasmiješi, stavlja ruku na Lubanjino rame i kaže: “Prijatelju, uz tebe sam do kraja puta.”

Stripovi koji sadrže novog, prijateljskije nastrojenog Capa, već su dostupni svim ljudima koji mrze Ameriku, a igrani filmovi dolaze kasnije ove godine.

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.