Postupci Hitlera opravdani nakon što su povjesničari otkrili da njegove ideje potiču od Darwina

The Babylon Bee

SVIJET — Hitleru su opravdana sva njegova užasna nedjela nakon što je nekolicina povjesničara otkrila da je većinu svojih ideja jednostavno posudio od proslavljenog znanstvenika Charlesa Darwina.

“Wow — nismo imali pojma!”, rekao je dr. Samuel Müller, profesor biologije na Harvardu. “Kako se ispostavilo, Hitler je jednostavno slijedio znanstveni konsenzus oko eugenike koji je u to vrijeme prihvaćala svaka cijenjena znanstvena institucija! On je jednostavno slijedio znanost! Kakav sjajan momak!”

Prema stručnjacima, sjeme eugeničkog pokreta posadio je sam Darwin u svojoj knjizi Podrijetlo čovjeka. Darwinov vlastiti sin Leonard Darwin i njegov rođak Francis Galton kasnije su osnovali eugenički pokret. Cilj pokreta bila je “samoupravna evolucija”, koja bi unaprijedila čovječanstvo iskorjenjivanjem onih koji se smatraju genetski “nepodobnima”. Stručnjaci kažu da se Hitler pretplatio na taj pokret, što je rezultiralo ubojstvom milijuna nedužnih ljudi.

“Kako se ispostavilo”, rekao je Müller, “Hitlerova misija rasne čistoće bila je jednostavno logičan rezultat darvinističke teorije. A mi smo ga ovdje smatrali samo poremećenim ubilačkim manijakom!”

Međutim, znanstvenici su priznali da su Hitlerove metode bile problematične, budući da se na genocid protiv čitavih skupina ljudi danas uglavnom ne gleda s previše blagonaklonosti. Govori se da Planirano roditeljstvo provodi eugeničku misiju, ali na puno uredniji i “manje problematičan” način.

“Hvala Bogu”, rekao je Müller.

NIJE SATIRA:

Ovdje možete preuzeti digitalnu knjižicu na 39 stranica, Tri velike Darwinove ideje koje su utjecale na čovječanstvo, koja istražuje kako su tri ključne ideje Charlesa Darwina potkopale moralnost, religiju, medicinu, sustav kriminalnog pravosuđa i vrijednost ljudskog života (na engleskom jeziku).

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.