Bog zahtijeva od Amerike da ukloni ‘U Boga vjerujemo’ sa svoje valute

The Babylon Bee

WASHINGTON, D.C. — Prema izvorima u saveznoj vladi, Bog je podnio peticiju u kojoj zahtijeva da Sjedinjene Države uklone frazu “U Boga vjerujemo” sa svoje valute.

Izvori su potvrdili da peticija navodi nekoliko razloga za taj zahtjev, uključujući odbacivanje biblijskih vrijednosti američke kulture, napuštanje molitve u školama, ubijanje 60.000.000 beba i uspon Kardashianovih. Božji odvjetnici predložili su nekoliko drugih prikladnih fraza, poput “U sebe vjerujemo”, “U Američko Carstvo vjerujemo” i “U novac vjerujemo”.

“‘U Boga vjerujemo’ je možda svojedobno bila istina u njihovoj povijesti, ali to zasigurno nije istina danas”, rekao je novinarima zastupnik Boga. “A vi znate Boga, kod njega se sve vrti oko istine. Zapravo, što ja to govorim. On JE Istina.”




“Mislim, budimo realni”, nastavio je glasnik, “Amerika ne vjeruje u Boga već stotinu godina, a možda i više? Uslijedio je kratki period nakon 9/11, ali on je trajao možda tjedan dana, maksimalno.”

“Što nije u redu s vama ljudi!?”, zaključio je nebeski izvor, s gađenjem odmahujući glavom.

U vrijeme objavljivanja, ateisti diljem zemlje počeli su povlačili svoje peticije za isti zahtjev kad su shvatili da se zapravo barem oko nečega slažu s Bogom.

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.