U kontroverznom zaključku sage o ‘Avengersima’, Kapetanica Marvel ubila Thanosa s nevjerojatno iritantnim predavanjem o ravnopravnosti spolova

The Babylon Bee

SAD — Recenzije filma Avengers: Endgame niču diljem interneta, a završetak epske Infinity sage podijelio je kritičare i obožavatelje.

Prema izvješćima, kako se film približava svom završetku, Kapetanica Marvel (Brie Larson) došulja se do Thanosa i počne mu držati predavanje o ravnopravnosti spolova.

Thanos pokušava izdržati njezin napad, prvo je ignorirajući, a potom pokušavši “Thansplainati” joj feminizam. Ali Kapetanica Marvel je nemilosrdna i nastavlja ga udarati neprestanim govornim točkama sve dok ovaj napokon ne umre od dosade i gnjavaže.

“Prije svega, kako se usuđuješ”, rekla je Marvel dok je prilazila Thanosu pucnuvši prstima u Z formaciji. “Jesi li znao da prosječna žena zarađuje 78% onoga što zarađuje prosječni muškarac? Što možeš reći u svoju obranu, ti mizoginična, bijelo supremacistička mala svinjo?”

Ludi Titan je zatim pokušao naglasiti da je on zapravo ljubičast, ali Kapetanica Marvel se okrenula prema kameri i počela držati predavanje publici o tome kako ne-budne manjine mogu prikazivati “bjelinu” jednako kao i bijeli ljudi.

Radeći s preživjelim Avengersima, Kapetanica Marvel je nakon toga bila u stanju vratiti sve pale heroje natrag u život, ali svi oni su odmah tražili da se ponovno pretvore u prašinu nakon što je počela razglabati o tome koliko su žene potlačene u današnjoj Americi.

U sceni nakon odjavne špice, posjetitelji kina se ohrabruju da istupe i prihvate socijalnu pravdu kao svog gospodara i spasitelja.

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.