Novi video pokazuje da obnovljeni granični zid funkcionira

Katie Pavlich

Granična policija Sjedinjenih Država objavila je novi video koji pokazuje zatvaranje dijelove južne granice s Meksikom, koji su nekada bili dostupni ilegalnim strancima, trgovcima drogom, krijumčarima ljudi, kartelima i ostalim lošim akterima, zahvaljujući novim ogradama u Arizoni.

Isto vrijedi i za novu ogradu u San Diegu, gdje su ilegalni stranci pokušali prijeći, ali su zahvaljujući novim ogradama bili neuspješni u svom pokušaju.




Ove nove ograde rezultat su objave izvanrednog stanja u naciji predsjednika Trumpa ranije ove godine.

“Trenutačna situacija na južnoj granici predstavlja graničnu sigurnost i humanitarnu krizu koja prijeti temeljnih interesima nacionalne sigurnosti i predstavlja izvanrednu situaciju u naciji. Južna granica je ulazna točka za kriminalce, članove bandi i nezakonite narkotike. Problem nezakonite migracije velikih razmjera preko južne granice već dugo traje i usprkos pokušajima izvršne vlasti situacija se u određenim aspektima pogoršala posljednjih godina”, izjavio je u veljači predsjednik Trump. “Zbog ozbiljnosti trenutačne izvanredne situacije, dužnost je oružanih snaga pružiti dodatnu podršku u rješavanju krize.”

Trenutačno su u tijeku dodatni građevinski projekti.