Caitlyn Jenner nam drži predavanja o teškoćama žena na CNN-u

Amanda Prestigiacomo

Screenshop/CNN

Povodom proslave Međunarodnog dana žena, CNN je u četvrtak ugostio biološkog muškarca Caitlyn Jenner koji se požalio na poteškoće s kojima se žene svakodnevno susreću.

“Moj put ka ženstvenosti bio je totalno drugačiji”, rekao je Jenner, koji je nastavio sugerirati da su žene tretirane kao “građani drugog reda” i uvjetovane od društva da su “emocionalno” i “fizički” slabije.

“Žene se odgajaju kako bi bile građani druge klase”, rekao je bivši muški osvajač zlatne olimpijske medalje u dekatlonu, “emocionalno slabije, fizički slabije”.

“Uvijek su me inspirirale snažne žene”, zaključio je.

Postoje neke stvari koje naravno nisu otkrivene do kraja. Za početak, CNN ponovno odbacuje svoju “istinu” u naraciji. Jenner je ovdje prezentiran kao žena, iako je zapravo muškarac koji pati od rodne disforije; kozmetičke operacije ne mogu promijeniti tu stvarnost.

Dodatno, zar ovo ne šteti progresivnoj naraciji koja tvrdi da samo žene mogu komenitirati “ženska pitanja”? Za ime božje, ovaj argument je korišten kako bi se utišalo mišljenje polovice stanovništva o abortusu, pitanju života. Ali iz razloga što Jenner tvrdi da je žena, to je nekako prihvatljivo i nije uvredljivo?

U čemu je točno razlika između Jennerovog predavanja o teškoćama žena i predavanja “trans-crne” Rachel Dolezal o tome kako je teško biti crnac?

U CNN-u, čovjek koji se “tranzicionirao” u ženu (nije) prije pet minuta, navodno točno zna kako je to biti žena .

Ponovno nas podsjeti CNN: Da li je ovo jabuka ili banana?