Transrodni aktivist koji je pokušao prisiliti kozmetičarke na depilaciju njegovih genitalija izgubio slučaj

Paul Joseph Watson

Transrodni aktivist Jessica Yaniv, koji je optužio tri žene za “diskriminaciju” kad su odbile njegove genitalije tretirati voskom, izgubio je slučaj.

Yaniv je podnio pritužbu Sudu za ljudska prava Britanske Kolumbije protiv estetičarki zbog njihovog odbijanja tretiranja voskom njegovih genitalija.

“Zakoni o ljudskim pravima ne zahtijevaju da pružatelj usluge tretira voskom vrstu genitalija za koje nije osposobljen i koje nije pristao tretirati voskom. … Postoje razlike između depilacije genitalija osobe s vulvom i osobe s penisom i skrotumom”, rekao je dužnosnik Suda za ljudska prava Britanske Kolumbije.




Međutim, “Odluka na 61 stranici podrazumijeva da će žene morati pružiti intimnu uslugu muškarcima ako kanadski odbori za izdavanje licenci zahtijevaju od kozmetičara da nauče pružati takvu uslugu”, piše Neil Munro.

Odvjetnik za ljudska prava Devyn Cousineau rekao je da se “općenito” složio s Yaniv da je odbijanje pružanja usluga na temelju rodnog identiteta oblik diskriminacije.

Kao što smo ranije izvijestili, Yaniv, koji je bio optužen kao seksualni grabežljivac, prethodno je pokušao organizirati zabavu na bazenu za djevojčice u dobi od 12 godina naviše, na kojoj roditeljima ne bi dozvoljeno prisustvovati.