Anketa otkrila da 1 od 3 američka milenijalca pozitivno gleda na komunizam

Mary Margaret Olohan

Screenshot: YouTube/Fox News

Sve veći broj milenijalaca pokazuje potporu komunizmu i socijalizmu, pokazalo je istraživanje organizacije Victims of Communism (Žrtve komunizma).

Istraživanje koje je sprovela organizacija Žrtve komunizma i u kojoj su korišteni podaci tvrtke YouGov, otkrilo je da bi 70% milenijalaca vjerojatno dalo svoj glas socijalistu i da jedan od tri milenijalaca komunizam ocjenjuje “povoljnim”. Istraživanje je dio izvješća Žrtava komunizma pod nazivom “Stavovi SAD-a prema socijalizmu, komunizmu i kolektivizmu”, koje je anketiralo 2.100 osoba starijih od 16 godina u Sjedinjenim Državama, s granicom dopuštene pogreške od +/- 2,4%.

Nešto više od polovice milenijalaca izjavilo je da Deklaracija o neovisnosti “jamči slobodu i ravnopravnost” bolje nego Komunistički manifest.




“Povijesna amnezija o opasnostima komunizma i socijalizma u potpunosti je prikazana u ovogodišnjem izvješću”, rekla je Marion Smith, izvršna direktorica fondacije Žrtve komunizma.

“Kad ne educiramo naše najmlađe generacije o povijesnoj istini 100 milijuna žrtava ubijenih od ruku komunističkih režima tijekom posljednjeg stoljeća, ne bismo se trebali čuditi njihovoj spremnosti prihvaćanja marksističkih ideja”, dodala je Smith. “Moramo udvostručiti napore kako bismo educirali američku mladež o povijesti komunističkih režima i opasnostima socijalizma u današnje vrijeme.”

Anketirani milenijalci su također izjavili kako smatraju predsjednika Donalda Trumpa “najvećom prijetnjom svjetskom miru”, ocijenivši Trumpa opasnijim za svjetski mir od ruskog predsjednika Vladimira Putina, sjevernokorejskog lidera Kim Jong-Una ili kineskog predsjednika Xi Jinpinga.

Deset posto milenijalaca reklo je da je Trump “odgovoran za više smrti i kršenja ljudskih prava” od masovnog ubojice i ruskog vođe Josifa Staljina ili zloglasnog njemačkog diktatora Adolfa Hitlera.

Tucker Carlson jučer je u svojoj emisiji dao svoje mišljenje o razlozima ovakvih rezultata ankete.