Bernie Sanders: ‘Ako ću biti izabran, zadužit ću AOC za matematiku’

The Babylon Bee

WASHINGTON, D.C. — Bernie Sanders dao je obećanje da će zastupnica Alexandria Ocasio-Cortez igrati ključnu ulogu u njegovoj Bijeloj kući ako bude izabran, rekavši da će biti zadužena za matematiku.

Sanders je rekao da namjerava oformiti Odjel za matematiku koji će se pobrinuti da svi znaju matematiku i smišljati načine kako matematičke stvarnosti prilagoditi svojim socijalističkim idejama.

“Pozvat ću Alexandriju ovdje kako bi upravljala svim brojevima i pobrinula da se sve poklapa”, rekao je Sanders u govoru na predizbornom skupu, mašući uokolo svojim rukama kao da je na pustom otoku i signalizira za pomoć brodu u prolasku. “Svaki je veliki socijalist imao sjajnog matematičara — ili matematičarku — koji je upravljao brojevima. Ona može odobravati udžbenike iz matematike, pokušati riješiti one porezne stvari i brojiti ljude u redovima za kruh.”




Sanders je rekao kako je shvatio da niti jedan njegov plan nema nikakvog matematičkog smisla, ali da bi jednostavno mogao zadužiti Ocasio-Cortez da ponovno analizira brojeve ukoliko davanje besplatnog interneta, hrane, stanovanja i zdravstvene zaštite svima neće funkcionirati. “Samo ću mahnuti rukom i reći: ‘Hej, ponovno ih analiziraj’. I ona će ih ponovno analizirati i sve će se poklapati.”

Ocasio-Cortez je rekla kako je polaskana njegovim komentarima. “Ja sam stvarno dobra u matematici. Stvari poput zbrajanja, oduzimanja. Brojevi, ja se bavim brojevima. Ja mogu prenositi brojeve u množenju, iako to ne volim previše raditi. Oni nakon nekog vremena postaju teški. E da, i kad trebate izračunati napojnicu, samo udvostručite porez. Udvostručiti znači kad nešto podijelite s 2. Ne, čekajte—”

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.