James Woods se napokon vratio na Twitter, odmah počeo trolati

Ryan Saavedra

Konzervativni glumac James Woods napokon se vratio na Twitter u četvrtak navečer nakon što je uzeo 10-mjesečnu pauzu od platforme i nije trošio previše vremena prije nego je počeo raditi ono u čemu je najbolji: trolati.

U prvom tweetu, Woods je uzeo na pik socijalističku zastupnicu Alexandriju Ocasio-Cortez (D-NY), pišući: “Toliko sam se trudio živjeti bez bogatstva znanja dostupnog na Twitteru, ali ovakva vrsta sjajnog uvida ne može se naći nigdje drugdje, stoga… Vratio sam se! #AOCStillAMoron”

Nakon toga je uslijedio tweet: “Bio sam neko vrijeme na odmoru, izbjegavajući vijesti. Kako je ispala stvar s Muellerom? Prijevara opoziva? Tko je pobijedio na izborima u Iowi? Je li Michael Avenatti još uvijek kandidat za demokratsku nominaciju za predsjednika? Kako je Jeffrey Epstein?”

Woods je dodao: “Jednostavno ne mogu izraziti koliko sam počašćen dobrotom i toplinom koju sam večeras primio od svojih prijatelja na Twitteru. Vi ste iskreno tako dobri ljudi. Hvala vam. U suzama sam.”

Woods je kasnije kritizirao CNN zbog njihovog tweeta: “Qassim al-Rimi, vođa terorističke skupine al Qaeda na Arapskom poluotoku, ubijen je u zračnom napadu, kaže Bijela kuća.”

Woods je odgovorio: “Nisam vidio CNN-ovo izvješće. Jesu li bili u suzama? Bliskom istoku ponestaje “strogih vjerskih učenjaka.'”




U svibnju, Woods je rekao za Daily Wire da ne planira ponovno koristiti Twitter nakon što ga je ljevičarski tehnološki div u više navrata pokušao cenzurirati.

“Twitter želi da povučem svoj tweet u kojem sam prafrazirao Emersona”, rekao je Woods. “Sad se čini da su obrisali taj tweet s mog računa bez mog dopuštenja. Sve dok sloboda govora ne bude dozvoljena na Twitteru, neće mi biti dozvoljeno da svojim glasom sudjelujem u našoj demokraciji. Tako dugo dok Jack Dorsey ostaje kukavica kakva očigledno je, moji dani na Twitteru su prošlost.”

Predsjednik Donald Trump također je dao svoje mišljenje o tome, pišući: “Kako je moguće da je James Woods (te mnogi drugi), čvrst, ali odgovoran konzervativni glas, zabranjen na Twitteru? Društveni mediji & Mediji lažnih vijesti, zajedno sa svojim partnerom Demokratskom strankom, nemaju pojma kakve probleme sami sebi nameću. VRLO NEPOŠTENO!”

“Kako je moguće da je @RealJamesWoods trenutačno baniran na Twitteru, a @JimCarrey nije?”, tweetao je senator Ted Cruz (R-TX). “To zasigurno nije nikakav standard utemeljen na ‘mržnji’. Najnoviji ‘umjetnički rad’ Carreyja na Twitteru pokazuje Billa Burra kako se utaplja u moru rigotine. @Jack — kako bi bilo da svima dopustimo govor i da ljudi odluče?”

Woods je suspendiran s Twittera prošlog travnja zbog tweeta za koji je kompanija rekla da krši uvjete pružanja usluge, tvrdeći da je sudjelovao u “ciljanom uznemiravanju nekoga”, iako Woodsov tweet nije bio usmjeren na nikoga.