Liberalna sveučilišna profesorica nazvala Barbaru Bush ‘rasistom’, likovala nad njezinom smrti

Derek Hunter

Screenshot: Asian American Writers' Workshop Video

Većina reakcija na vijest o smrti bivše prve dame Darbare Bush bila je ono što biste inače očekivali – izražavanje suosjećanja i divljenja za ženu koja nije bila samo udana za Predsjednika, već je bila i majka drugog. Većina, ali ne sve, reakcije su bile suosjećajne. Ali jedna je na posebno morbidan način slavila njenu smrt. Profesorica engleskog jezika na Fresno State University nije dijelila simpatije drugih ljudi, već je likovala kako je sretna što je godpođa Bush preminula.

Randa Jarrar, profesorica engleskog jezika na Fresno State, objavila je tweet: “Barbara Bush bila je velikodušna i pametna i nevjerojatna rasistkinja koja je, zajedno sa svojim suprugom, odgojila ratnog zločinca. Odj***** odavde sa svojim lijepim riječima.”

Screenshot/Twitter

Neizbježno, Jarrar se suočila s oštrim reakcijama zbog svojih grotesknih komentara. Ali umjesto da izrazi žaljenje zbog svoje bezosjećajnosti, uživala je u gnušanju drugih.

Screenshot/Twitter
Screenshot/Twitter

Suočena s kritikama koje su spominjale njezinog poslodavca, Jarrar se hvalila svojom godišnjom zaradom i komentirala da “nikad neće biti otpuštena” zbog toga što drži stalno mjesto na sveučilištu.

Screenshot/Twitter

Slijedila je reakcija.

Predsjednik Fresno State sveučilišta, Joseph Castro, brzo se distancirao od Jarrarovih komentara, izražavajuči sućut obitelji Bush i dodajući da su “njezine izjave došle od privatnog građanina, a ne kao predstavnika sveučilišta”.

Nadalje, Castro je oštro ukorio Jarrar rekavši da su njezini komentari “očito suprotni temeljnim vrijednostima našeg sveučilišta, koje uključuju poštovanje i suosjećanje za pojedince koji drže različita gledišta i iskrenu predanost međusobnom razumijevanju i napretku”.

Nakon što se hvalila svojim primanjima i stalnim mjestom predavatelja te ponavljajući ponos svojim izjavama o smrti gospođe Bush, Jarrar je zaštitila svoje tweetove tako što ih je učinila privatnim.

Screenshot/Twitter