Tucker Carlson: Autoritarna je naša vladajuća klasa, a ne Trump

YouTube/Fox News

Vladajuća klasa mrzi Trumpa. Napadaju ga optužbama da je silovatelj, kriminalac, špijun u službi stranih sila kojem je cilj da uništi Ameriku. Trump, iz razloga što gleda više televizije nego je dobro za zdravlje, vidi te napade i reagira na njih napadajući svoje kritičare zločestim Tweetovima. Nakon toga, kritičari koriste te Tweetove kao dokaz da je Trump loš kakvim ga i opisuju. I tako dalje…

Saga se nastavila ovaj vikend. CNN-ov politički analitičar David Gergen upozorio je da Trumpov kritički odnos prema medijima dokazuje da ima diktatorske ambicije.

Ironično je to što je Gergen veći života proveo radeći za Vladu i za to vrijeme ne samo da je kritizirao novinare već im je po starom dobrom običaju i lagao. Zar je to obilježje despota? Prilično smiješno.

Uzmimo stvari ozbiljno na momenat. Vladajuća klasa konstantno govori da se boji autoritarizma. U redu. Na primjer, recimo da smo stvarno autoritarni i da želimo oslabiti demokraciju i nametnuti zemlji nekakvu vrstu oligarhije. Kako bismo to učinili? Pretpostavljam da bi prvo pokušali kontrolirati što ljudi govore i što misle. U slučaju kad bi skrenuli od dozvoljenog ortodoksnog ponašanja i usudili se baviti neortodoksnim idejama, napali bi ih – posramili bi ih na društvenim mrežama, utišali bi njihov glas u javnosti, otpustili ih s posla… osigurali bi da se svi slažu s nama. Nakon toga, slijedeći cilj bi bio razoružavanje stanovništva. Na taj način populacija bi postala u potpunosti sigurnosno ovisna o nama i ne bi mogla oružano reagirati na planove koje imamo za njih. I onda bi, za svaki slučaj, sustavno napadali svaku instituciju koja bi se usudila dovesti u pitanje našu moć.

Bili bi posebno zabrinuti zbog crkve, familije i privatnih poslova. Pobrinuli bi se da ih potkopamo i zgazimo upotrebljavajući zakone i nemilosrdnu propagandu.

Ako, usprkos svemu tome, rezultati izbora nisu po našoj volji, upotrijebili bi utvrđenu neizabranu birokraciju kako bi uškopili vođu kojeg nismo odobrili. Bili bi potreseni takvim rezultatom izbora i zakleli se da više nikada nećemo dopustiti da se to ponovi. I kako bi to osigurali, neumorno bi radili na tome da zamjenimo postojeću populaciju onom koja će biti poslušnija. To bi učinili.

Zvuči poznato?

Ne govorimo o Donaldu Trumpu. Usprkos svim njegovim manama, on ne radi ništa od toga. Vladajuća klasa je ta koja to radi. I u tome je cijela stvar. Govorni kodovi, kontrola nad oružjem, konstantni napadi na “nuklearne” familije, zahtjevi za nelimitiranu masovnu imigraciju … ništa od toga nije osmišljeno s ciljem da pomogne vama, ništa od toga neće Vas učiniti zadovoljnijim, sretnijim ili prosperitetnijim. To nije njihov cilj.

Cilj je da postanete ovisni o ljudima koji trenutno viču na vas preko kabelske televizije. Oni su autoritarni.