James Woods podržao Brandana Frasera: I mene je predsjednik HFPA stavio na crnu listu

Paul Bois

Glumac Brendan Fraser vratio se u vijesti. Ako se pitate kamo je uopće nestao, možda ima veze s njegovim tvrdnjama o seksualnom zlostavljanju i stavljanja na crnu listu od strane bivšeg predsjednika HFPA (Hollywood Foreign Press Association – Udruženje hollywoodskih stranih novinara) Philipa Berka.

U dugom profilu koji je objavio GQ povodom njegovog povratka na televiziju u showu “Trust”, Brendan Fraser je iznio optužbu da ga je bivši predsjednik HFPA Phllip Berg seksualno napao tijekom ručka 2003. godine, hvatajući ga za stražnjicu. Iskustvo je duboko povrijedilo Frasera koji se otvoreno pitao da li je možda taj incident bio povod njegovog stavljanja na crnu listu, zbog čega je njegova karijera posrnula tijekom slijedećeg desetljeća.

Glumac James Woods djelomično je podržao Fraserove tvrdnje o crnoj listi. Woods tvrdi da ga je bivši predsjednik HFPA tamo uvrstio iz političkih razloga.

“Toplo preporučujem taj intervju. I ja sam također bio na crnoj listi tog pojedinca #HFPA nakon što sam devet puta bio nominiran za Zlatni Globus”, napisao je na Twiteeru Woods. “Tijekom zakuske koju je organizirao HFPA, pitao me da li bi podržao Hillary Clinton u njenoj mogućoj utrci za predsjednika. Nikad više nisam nominiran.”

Berk opovrgava da je ikad napastovao Frasera i napisao je u svoj memoir da ga je uštipnuo za stražnjicu iz zafrkancije. Također je opovrgnuo da ga je stavio na crnu listu HFPA.

Samo prošle godine, Woods je govorio o hollywoodskoj crnoj listi za konzervativce, inzistirajući da stvarno postoji.

“Dok #Liberali vrište oko crnih lista 50-ih godina, moji #Repub glumački kolege prestrašeni su mogućeg gubitka sposobnosti prehranjivanja svojih obitelji”, napisao je Woods. “Jedini razlog zbog kojeg mogu izraziti svoje stajalište je taj što sam prihvatio činjenicu da se i sam nalazim na crnoj listi. Također, kupio sam dionice Apple-a 80-ih godina.”