James Woods objavio izjavu u vezi suspenzije na Twitteru

Ryan Saavedra

Konzervativni glumac James Woods rekao je u četvrtak da više neće koristiti Twitter nakon što ga je platforma suspendirala, a zatim izbrisala tweet koji je odbio ukloniti nakon što se platforma suočila s oštrim kritikama od strane zakonodavaca zbog svoje kontinuirane politike cenzuriranja konzervativaca.

“Twitter je zahtijevao da povučem svoj tweet u kojem sam parafrazirao Emersona”, rekao je Woods u izjavi za Daily Wire. “Čini se kako su sad odlučili ukloniti tweet s mog računa bez moje dozvole. Tako dugo dok slobodan govor ne bude dopušten na Twitteru, neće mi biti dopušteno sudjelovati u našoj demokraciji sa svojim glasom. Tako dugo dok Jack Dorsey ostane kukavica kakva se čini da je, moji dani na Twitteru su prošlost.”

Woods je suspendiran krajem travnja zbog tweeta u kojem je rekao: “Ako pokušate ubiti kralja, bolje vam je da ne promašite. #HangThemAll.”

Daily Wire je pokušao kontaktirati Twitter kako bi došao do pojašnjenja koja je točno pravila Woodsov tweet prekršio i izvijestit će o odgovorima koje će platforma društvenih medija dati.

Woods je primio izljeve podrške, uključujući onu predsjednika Donalda Trumpa, koji je tweetao: “Kako je moguće da je James Woods (te mnogi drugi), čvrst, ali odgovoran konzervativni glas, baniran na Twitteru? Društveni mediji & Mediji lažnih vijesti, zajedno sa svojim partnerom Demokratskom strankom, nemaju pojma kakve probleme sami sebi nameću. VRLO NEPOŠTENO!”

“Interesantno je kako se @twitter i @facebook više brinu ušutkati nenasilne ljude koji drže politička mišljenja s kojima se ne slažu, nego nasilne terorističke organizacije i ljude koji ih podržavaju”, tweetao je Donald Trump Jr. “Je li @RealJamesWoods doista ‘opasniji’ od Hamasa?”

“Kako je moguće da je @RealJamesWoods trenutačno baniran na Twitteru, a @JimCarrey nije?”, tweetao je senator Ted Cruz (R-TX). “To zasigurno nije nikakav standard utemeljen na ‘mržnji’. Najnoviji ‘umjetnički rad’ Carreyja na Twitteru pokazuje Billa Burra kako se utaplja u moru rigotine. @Jack — kako bi bilo da svima dopustimo govor i da ljudi odluče?”