Učenik iz Louisiane pod istragom nakon izjave da simbol kvadratnog korijena “izgleda kao pištolj”

Njegovi komentari "interpretirani su kao moguća teroristička prijetnja"

Srednjoškolac iz Louisiane postao je predmetom istrage nakon što je komentirao da matematički simbol kvadratnog korijena izgleda poput pištolja.

Incident se desio kad je učenik predložio da simbol, nađen u radu drugog učenika, nalikuje oružju, prenosi KATC. Nakon što su drugi učenici komentirali njegovu izjavu, prijavili su ga nadležnim vlastima koji su brzo reagirali kako bi neutralizirali “prijetnju”.

“Nakon toga, vlasti su provele punu istragu i pretražile kuću učenika, ali su zaključili da nema dokaza koji bi sugerirali da je srednjoškolac imao namjere nanesti štetu učenicima ili nastavničkom osoblju”, izvjestili su lokalni mediji.

Lokalni ured šerifa poslužio se, kako se čini, pretjeranim mjerama kako bi spriječio događaj poput onog koji se desio u Parklandu na Valentinovo. U tom slučaju, nekoliko prijatelja, staratelja i školskih službenika prijavilo je počiniteljevo ponašanje kako lokalnim vlastima tako i FBI-ju, ali upozorenja nisu uzeta ozbiljno.

Šerif je izjavio kako su samo pokušali da ne naprave istu pogrešku.

“Učenikov komentar bila je iznimno loša prosudba”, objavio je ured šerifa Allan Parisha na Facebooku. “Ali kad smo uzeli u obzir sve okolnosti, bilo je jasno da nema dokaza koji bi podržali kaznenu prijavu.”

Školski odbor Allan Parisha izjavio je kako će možda poduzeti disciplinske mjere protiv učenika, ali interna istraga je još u tijeku.