Voditelj NBC-a pitao Ivanku o optužbama za seksualno zlostavljanje protiv Trumpa. Ona ga optužila zbog pristranosti.

Ben Shapiro

U ponedjeljak je Ivanka Trump dala intervju za NBC Today Show gdje ju je novinar Pete Alexander pitao o optužbama za seksualno zlostavljanje protiv predsjednika Trumpa. “Vjerujete li osobama koje optužuju vašeg oca?”, upitao je Alexander. Ivanka je odgovorila: “Mislim je prilično neprikladno postaviti pitanje njegovoj kćeri ako vjeruje optuženicima svog oca kad je on izjavio da u tim optužbama nema istine. Vjerujem svom ocu, poznajem svog oca i stoga mislim da imam pravo, kao njegova kći, da mu vjerujem.”

Da li treba vjerovati predsjedniku Trumpu u njegovom odbacivanju svih optužbi o neprikladnom ponašanju je jedna stvar (jednostavan odgovor na to pitanje je: ne, uzimajući u obzir njegovu povijest i mnoštvo navoda). Ali djeca naginju tome da vjeruju što govore njihovi roditelji. I nema nikakve sumnje da je Ivanka apsolutno u pravu o neravnopravnom tretmanu medija kad se radi o djeci republikanaca i djeci demokrata. Je li neki član medija ikada pitao Chelsea Clinton o optužbama za silovanje i seksualno uznemiravanje koje su bile podignute protiv Billa Clintona? Mediji su čak zaštitili Chelsea Clinton od ozbiljnih pitanja u svezi Harvey Weinsteinove donacije Zakladi Clinton – nakon što je eskivirala pitanje engleskog Daily Maila, nisu se čak niti potrudili istjerati ga do kraja.

Postoji razlog zašto toliko republikanaca vjeruje da mediji imaju predrasude prema njima. U pravu su. Ali to ne opravdava lakovjernost sa kojom mnogi republikanci tretiraju optužbe protiv Trumpa. No, moramo priznati da je Ivankina reakcija u potpunosti prikladna.