Južnoafrički političar: ‘Režimo grlo bjelini’

Baš kao i zakoni Jima Crowa, zlo naneseno južnoafričkim crncima tijekom apartheida je zločin. To, međutim, ne znači da se zlo treba nanijeti bijelcima koji nisu povezani sa tim strašnim vremenom.

Pomirenje koje je bivši južnoafrički predsjednik Nelson Mandela želio postići u 1990-im je skoro pa odbačena ideja. Prošlog tjedna južnoafrički Parlament glasao je za oduzimanje sve zemlje bijelim farmerima bez kompenzacije, prijedlog koji je u velikoj mjeri podržao Julius Malema, vođa marksističko-revolucionarne stranke za Ekonomsku slobodu.

Budući da je parlament usvojio inicijativu, Malema, čija je povijest puna rasističke retorike, pojačao je anti-bijelački govor mržnje do opasnih granica. Nedavno je rekao mnoštvu sljedbenika da “slijede bijelog čovjeka” u ime “rezanja grla bjeline”.

Malemin govor usmjeren je na uklanjanje gradonačelnika Athola Trollipa iz ureda samo zato jer je bijelac.

“Odlučili smo ukloniti gradonačelnika Port Elizabetha”, rekao je. “Zbog toga što je gradonačelnik DA (Demokratska alijansa) u PE (Port Elizabeth) bijelac. Tako da te ljude, kad im želiš nanijeti težak udarac – idi za bijelim čovjekom. Oni osjećaju užasnu bol jer ste dotaknuli bijelca… Mi počinjemo s tom bjelinom. Mi režemo grlo bjelini.”

Prije glasovanja prošlog tjedna, Malema je također rekao parlamentu o nužnosti oduzimanja zemlje bijelim farmerima.

Komentar na The Daily Wire: