Slavni ateist: Jedimo ljudsko meso?

Hank Berrien

Screenshot/YouTube/The Rubin Report

Tijekom vikenda, poznati ateist Richard Dawkins dao je novi prijedlog za budućnost: konzumiranje ljudskog mesa.

Dawkins je reagirao na članak u Independentu koji opisuje “čisto meso”, ili drugim riječima, meso koje se uzgaja u laboratorijima napravljeno od matičnih stanica dobivenih od živih goveda.

Josh Tetrick, izvršni direktor proizvođača čistog mesa JUST, rekao je CNN-u da bi prvi proizvodi mogli biti dostupni potrošaćima “prije kraja 2018.”. Izjavio je za Guardian da je put prema javnom prihvaćanju kultiviranog mesa ometen “teškim problemima, komunikacijskim pitanjima, regulatornim pitanjima”.

Independent je izvjestio: “No, jedna nedavna studija otkrila je da bi trećina Amerikanaca bila spremna redovito konzumirati čisto mesa u zamjenu za klasično uzgojeno meso. Da bi dosegli tu točku, kompanije će morati smanjiti troškove za masovnu proizvodnju.”

U 2014., aktivisti za zaštitu životinja PETA ponudili su 1 milijun dolara prvom znanstveniku koji će proizvesti i prodavati in vitro pileće meso.

Ali Dawkins sebe smatra većim vizionarom od ostalih. Stoga ovaj tweet:

Dawkins je isti čovjek koji je 2017. izjavio: “Kad vidim kamione za stoku, prisjetim se željezničkih vagona za Auschwitz.”

Jednom kad izjednačite životinje sa ljudima (što i nije tako teško ako ne vjerujete da su ljudi stvoreni na sliku i priliku Boga, jer ne vjerujete u Boga), zašto ne biste trebali jesti ljudsko meso?

O, i Richard? Nemoj zaboraviti kečap.